С дух на бохемска свобода, летни приключения и много стил,

...
С дух на бохемска свобода, летни приключения и много стил,
Коментари Харесай

Как да носим мъжки еспадрили – моден наръчник за мъже -

С дух на бохемска независимост, летни завършения и доста жанр, мъжките еспадрили са тези обичани летни съдружници в стилния боеприпас на мощния пол, които довеждат лятото и един чифт някак си в никакъв случай не е задоволителен. Мъжките еспадрили на драго сърце ще ви съпроводят в офиса, на градска разходка или дълъг круиз.

Обявени за основни помощници на летния стайлинг, удобни, леки, подобаващи за всевъзможни визии и мотиви, те са тези любимци, с които си заслужава да бъде изживян топлия сезон. Защо ли? Защото са основани с мисъл за най-голям комфорт, покривайки потребностите за хладина и стилно лъчение.

Но от кое място идват тези обичани обувки и по какъв начин да ги съчетаете, с цел да изглеждате постоянно стилно? Следващите редове са отдадени на отговорити на тези въпроси.

Кратка история на еспадрилите

Въпреки изключителната известност на еспадралите, малко хора знаят историята и произхода им. Първият спомен за тях датира от далечния 14-ти век, а произходът им идва от Окситания - Франция и Каталония - Испания.
Създадени с горнище от канава и подметки направени от юта или плява, еспадрилите са били обувки носени от селяните, работническата класа и ниския пласт на обществото.

Името им е в следствие от типа трева наричана esparto, употребена за тъкане на въжета за основаването на по този начин присъщата им подметка.

Стават извънредно известни и настоящи, с помощта на актрисата Лорън Бакол, която през далечната 1948г. се появява с тях във кино лентата Коларовият остров.

Преломен миг за известността на обувките с въжена подметка изиграва Ив Сен Лоран, който в съдействие с един от производителите на тези обувки - Лоренцо Кастанер, основават еспадрили на платформа, които излизат на международната фешън сцена през 70-те години. След този дебют, цената на еспадрилите се повишава и те престават да се свързват, като част от дрешника на бедните пластове на обществото.



С какво можем да съвместим мъжките еспадрили?

За разлика от дамската, мъжката мода постоянно е била предизвикателство, изключително, когато представителите на мъжкия пол желаят да бъдат в центъра на полезрението.

Ако стилният ви радар е ориентиран към обичаните на всички ни, съветваме да извършите подробен обзор на всички облекла от закачалките, с цел да може да ги съчетавате без изпитание. Това от своя страна ще ви подсигурява оптимален комфорт и самочувствие до момента в който ги носите.

Мъжките еспадрили обичат да си партнират с:

Дрехи с привкус на бохемия, напомнящи на далечни екзотични дестинации и безкрайни плажове, като ленени къси панталони и кежуал риза от качествена материя. Добавете моден часовник, федора, чифт мъжки еспадрили и станете магнит за внимание.

Освен ленени панталони, еспадрилите обичат аутфити и с ленена риза. С сходно комбиниране може да бъдете както на плаж, по този начин и на празненство.

и риза с флорални претекстове, в композиция с еспадрили си е класика, желана от доста мъже. Придава градско лъчение, с нотка грациозност, примесена с младежко-небрежно лъчение.

Ако сте фен на smart casual стила, заложете на чино панталон, съчетайте с поло тишърт, прибавете свежи еспадрили, като акцент и voilà! Имате неповторима визия, с която да се чувствате стилно и удобно.
За да намерите съвършения чифт мъжки еспадрили, разгледайте офертите на MODIVO. В предложенията им ви чакат голямо многообразие от цветове, размери, дизайни на топ марки, измежду които ще откриете вашия модел за едно незабравимо лято.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР