С доброволната военна служба и с промяна на статута на

...
С доброволната военна служба и с промяна на статута на
Коментари Харесай

Заместник-началникът на отбраната смята, че доброволната служба ще помогне за преодоляване на недокомплекта в армията

С доброволната военна работа и с смяна на статута на курсантите се чака да бъде решен казусът с недокомплекта в Българската войска. Това обявиха във Велико Търново генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-началник на защитата, и бригаден военачалник Иван Маламов, шеф на Националния боен университет.

По неофициални данни дефицитът на бойци и офицери в Сухопътните войски е над 20 %. Като мярка за решение на казуса с недокомплекта в армията е увеличението на средствата за по-голям банкет, разяснява генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-началник на защитата:  

„ До в този момент сме залагали към 800 души да одобряваме нови, за идната година залагаме 1000 “. 

27 на 100 е неизпълнението на план-приема за курсанти в Националния боен университет тази година. За да бъдат привлечени още младежи, началникът на университета бригаден военачалник Иван Маламов е предложил на министъра на защитата да бъде изменен статутът на курсантите: 

„ Те да бъдат кадрови военнослужещи, които са бъдат наедно с всички останали, да получават заплати и осигуровки “. 

150 мъже и дами се чака да стартират образованието си от 10 януари следващата година във Велико Търново и Шумен като първи випуск на доброволната военна работа. Те ще бъдат назначени на войнишки длъжности, ще получават заплати и след края на образованието ще имат право да стартират работа в Българската войска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР