С богохулната си постъпка вандалите оскърбиха не само подвига на

...
С богохулната си постъпка вандалите оскърбиха не само подвига на
Коментари Харесай

Руското посолство: Вандали оскърбиха подвига на съветските воини, богохулство!

" С богохулната си постъпка вандалите оскърбиха освен подвига на руските воини, освободили България от нацизма, само че и хиляди техни съграждани антифашисти, дали живота си, с цел да остане българинът свободен народ и да няма място за " кафявата чума " в света ".

 

Така от Руското посолство разясниха новината, че е била счупена плочата на Паметника на Съветската войска в София.

 

На нея написа " На руската войска освободителка от признателния български народ ".
 
На мястото има полиция, а счупването евентуално се е случило нощес. Вчера на мястото бе съветската посланичка Елеонора Митрофанова, която сервира цветя на паметника по случай Деня на бранителя на Отечеството, който се отбелязва през днешния ден.

 

" Системната работа по пренаписване на предишното, изтриване на ролята на Съветския съюз в успеха над нацистка Германия, демонизиране на всичко съветско не можеше да докара до различен резултат, с изключение на да възпитава генерации, за които няма нищо свято ", пишат още от посолството.

 

От там приканват българските управляващи да " унищожават на последствията от закононарушението против паметта ", да санкционират отговорните и да преустановят на " позорната процедура за изкривяване на общата ни история ".

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР