С близо 151 млн. лв. ще бъдат ремонтирани минимум 25

...
С близо 151 млн. лв. ще бъдат ремонтирани минимум 25
Коментари Харесай

МОН предвижда 151 млн. лв. за ремонт на 25 общежития

С близо 151 млн. лева ще бъдат ремонтирани най-малко 25 учебни общежития, оповестяват от пресцентъра на просветното министерство. Това е планувано в оповестения за публично разискване план за Насоки за кандидатстване за средства от Механизма за възобновяване и резистентност по процедурата „ Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на учебното обучение “.

Максималният размер на инвестиция може да е 6 млн. лв.. Ще се финансират ремонт, реорганизация, главно възобновяване, доставка, монтаж на съоръжение и обзавеждане на общежития. Това ще усъвършенства качеството на висшето обучение и ще подтиква интереса на студентите към образованието.

За финансиране по плана могат да аплайват общински учебни заведения с общежития (начални/основни/обединени/средни учебни заведения, профилирани и професионални гимназии), държавни професионални гимназии с общежития към МОН и Центрове за поддръжка за личностно развиване.

Припомняме, че през април кабинетът утвърди спомагателни 10 млн. лева за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития, а през септември 2020 година по тази линия държавното управление даде 66 млн. лева

Проектът за насоки може да видите тук. Мнения по отношение на осъществяване на процедурата се одобряват до 2 декември в това число и могат да се изпращат на електронен адрес: [email protected], както и в Информационната система за Механизма (ИСУН 2020).

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинстудентски общежития ремонт МОН български студенти ПоследниНай-четениБюджет и финанси 36 МОН планува 151 млн. лева за ремонт на 25 общежития Демография 1140 Осеммилиардният човек е реалност: Населението пораства и това вещае проблеми Европари 244 Европейска комисия пришпорва България да се забърза с Плана за възобновяване Компании 380 Уорън Бъфет „ нахлу “ шумно на чип пазара Политика 8036 И Швеция блокира България за Шенген Политика 6086 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон? Накратко 5546 Вечерни вести: Швеция стопира България за Шенген; Летище Русе пред неуспех Накратко 4040 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР