С безплатен концерт, изложби и инициативи с вход свободен столицата

...
С безплатен концерт, изложби и инициативи с вход свободен столицата
Коментари Харесай

Концерт, изложби и детски фестивал за празника на София

С безвъзмезден концерт, изложения и начинания с вход свободен столицата ще посрещне днешния си празник. 17 септември ще бъде маркиран в София с редица събития, измежду които връчване на премиите на Столичната община.

Празникът ще стартира с изключително тържествено съвещание на столичния общински съвет в 10 часа. След формалните приветствия ще бъдат връчени премиите „ Почетен жител на София ”.

Писателите Георги Господинов и Георги Константинов, художникът проф. Станислав Памукчиев и президентът на фондация " Америка за България " Нанси Шилър ще получат оценката, а почетният знак на столичната община ще бъде връчен на национално читалище „ Д-р Петър Берон - 1926 “ и преводачите Анджела Родел и Мари Врина-Николов.

От 11,30 часа по-късно пред храм „ Света София “ ще има церемониален водосвет и формалната гала за издигане знамето на София, в която ще взе участие ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Той ще одобри рапорта на почетния часовой на Националната гвардейска част, а тържествения водосвет ще отслужат свещеници от Българската православна черква.

На място ще има специфични ограничения за сигурност. Хората ще имат достъп през пунктове за инспекция откъм южната страна на храм-паметника „ Свети Александър Невски “ и при улиците „ Париж “ и „ Шипка “. Служителите на НСО ще ревизират с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, фойерверки и други пиротехнически произведения.

В два следобяд в Софийската градска художествена изложба ще бъдат връчени премиите на Столичната община за ярки достижения в региона на културата през последната година. Вечерта ще има концерт на сцената на SOFIA SUMMER FEST зад музея " Земята и хората ", на който БНР е медиен сътрудник. 

И още за празника - цифрова 3D графична реорганизация, в която посетителите може да правят разнообразни действия във виртуална среда посредством потреблението на очила за виртуална действителност, е измежду акцентите в актуализирания обект „ Триъгълна кула на Сердика “. Откриването на реновирания музей е през днешния ден. 

Край езерото " Водна паша " в Южния парк ще се организира първия детски интерактивен фестивал навън, който е за фенове на възраст от 5 до 12 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР