С белтъци могат да се получат много десерти, най-популярният от

...
С белтъци могат да се получат много десерти, най-популярният от
Коментари Харесай

Какво да си направим с белтъци

С белтъци могат да се получат доста десерти, най-популярният от които са целувките. Да разгледаме идващите няколко предписания - множеството са за десерти, само че има и едно доста забавно предложение за питка, приготвена единствено с белтъци.

Ореховки

Необходими артикули: 5 белтъка, 1 ½ ч.ч захар, 1 ч.л сок от лимон, 3 – 4 ч.ч. орехи

Начин на подготвяне: Разбивате белтъците на сняг дружно със захарта и сока от лимон. Към сместа се прибавят авансово смлените на ситно орехови ядки, разбърква се добре. В тава слагате хартия за печене и върху нея слагате по 1 с.л на от сместа на разстояние едно от друго. След като я разпределите пъхате тавата в авансово загрята фурна на към 100 градуса - ореховките са подготвени, когато придобият лек кафеникав тен, извадете ги от фурната.

 Кекс с белтъци

Кекс от белтъци

Необходими артикули: 200 г захар, 100 г лой (най-добре олио), 5 белтъка, 100 г прясно мляко, 3 ванилии, бакпулвер, 300 г брашно, есенция ром или лимон

Начин на подготвяне: Разбивате белтъците дружно със захарта на корав сняг – захарта би трябвало да е изцяло разтворена и да не усещат кристалчета по дъното на купата. Към тази примес добавяте мазнината и млякото, както и ванилиите и есенцията, разбърквате добре. Брашното би трябвало да се пресее авансово, с цел да може кексът да стане бухнал. След като сте свършили с тази процедура, добавяте брашното, смесено с бакпулвер, последователно в сместа и разбъркате до момента в който се уеднакви. Ако обичате десертите с плодове, прибавете малини към тестото. Изсипете в тава и сложете да се изпече в авансово загрята фурна в близост 150 – 160 градуса.

Белтъчена питка

 Питка с белтъци

Необходими артикули: 300 мл прясно мляко, 4 белтъка, 20 г квас, 1 с.л. сол, 1 ч.л. захар, 7-8 с.л олио, брашно – колкото поеме

Начин на подготвяне: Маята се смесва със захарта и прясното мляко ( което би трябвало да е топло), с цел да се разтвори, след това се прибавят останалите артикули и се омесва хубаво пухкаво тесто, което би трябвало да втаса. След това можете да си я разточите и завиете по ваше предпочитание и усет – може да я разделите на няколко топки или да оформите тестото разточвайки го на розички.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР