С бързи темпове напредва строителството на шест нови обекта за

...
С бързи темпове напредва строителството на шест нови обекта за
Коментари Харесай

Борисов в Црънча, проверява нови обекти за спец операции |

С бързи темпове напредва строителството на шест нови обекта за потребностите на силите на специфичните интервенции в базата на профилирания образователен център в Црънча. Той се построява с отпуснатите от държавното управление 6 милиона лв. и ще бъде приключен през март. 

Предвижда се там да бъдат провеждани взаимни учения с най-елитните формирования от Съединени американски щати, Англия, Франция и от други партньорски страни. „ Това, което сме дали обещание, го изпълняваме. Имаме подобен прекрасен полигон в този район ", посочи министър-председателят Бойко Борисов при визитата в центъра.

Строителството е по най-новите съвременни стандарти. В него ще има медицински пункт, фитнес център, зала за занятия, параклис, трапезария за 250 индивида.

„ Направете казармата, ще създадем и всичко останало, което е належащо за модернизирането на образователния център ", акцентира пред военните министър председателят Борисов и добави, че ще им бъдат обезпечени нужните патрони за образователните занятия.

Министър-председателят посочи, че специфичните сили ще бъдат оборудвани и с нови военни машини – бронирани коли от най-голям клас. За задачата държавното управление отпусна близо 50 милиона лв. през ноември и Министерство на защитата подписа контракт с българския производител от Самоков „ Самел-90 ". Съгласно него ще бъдат добити 98 машини от 10 вида с друго предопределение. Предприятието, което премиера Борисов посети през ноември, изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и даже за китайската войска. Компанията е най-голямата в страната в региона на електронната отбранителна промишленост.

Ръководството на силите за специфични интервенции показаха удовлетворение, че скоро са били оборудвани с нови каски. Очакват да получат и принадлежности за нощна пукотевица, които са българско произвеждане. Военните заявиха, че са подготвени и да дадат образец, като се имунизират, с цел да може бързо да се преборим с пандемията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР