С активни усилия България върна темата за европейската интеграция на

...
С активни усилия България върна темата за европейската интеграция на
Коментари Харесай

Босна и Херцеговина цени високо подкрепата на България за европейската интеграция на страната

С дейни старания България върна тематиката за европейската интеграция на Западните Балкани във фокуса на дневния ред на Европейски Съюз. Босна и Херцеговина може да разчита и отсега нататък на българската поддръжка за присъединението на страната към Европейски Съюз и осъществяване на нужните промени.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков “ 2 с министъра на външните работи на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович, който е на публично посещаване в София.

Българският държавен глава поздрави Босна и Херцеговина за статута на страна - претендент за участие в Европейски Съюз, който ѝ бе възложен през декември предходната година, както и за водената градивна и дейна външна политика.

България първа призна преди повече от 30 години независимостта на Босна и Херцеговина и ще продължава да поддържа суверенитета, единството и териториалната й целокупност, увери президентът Радев.

Държавният глава съобщи готовността на България за задълбочаване на партньорството в областта на сигурността и опцията за военно образование и обучение в подтекста на евроатлантическата интеграция на Босна и Херцеговина и съдействието с НАТО.

Министър Конакович изрази благодарност за поредната поддръжка на България за европейското бъдеще на Западните Балкани. Той срещна президента с напредъка на страната и подхванатите стъпки и промени по пътя на европейската й интеграция.

Държавният глава Румен Радев и министър Конакович откроиха смисъла на районното съдействие за реализиране на разцвет и сигурност на фона на световни и европейски рецесии, които намират директно отражение на Балканите.

„ Колкото повече надграждаме нашата съгласуваност във всеки аспект, толкоз по-подготвени ще са страните ни за провокациите, пред които се изправяме “, съобщи Румен Радев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР