С 99 "за" срещу 133 "против" Народното събрание не подкрепи

...
С 99 "за" срещу 133 "против" Народното събрание не подкрепи
Коментари Харесай

ДПС: Или оставка на Валери Симеонов, или предсрочни избори

С 99 "за " против 133 "против " Народното събрание не поддържа третия избор на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов, иницииран от Българска социалистическа партия поради неуспеха в бранш Здравеопазване.

Гласуването бе предшествано от заявления на всички парламентарни групи.

Движение за права и свободи изиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Председателят Мустафа Карадайъ уточни, че в случай че Симеонов не оваканти поста, следват предварителни избори. "В началото говореше за майките роми. За сходно държание от Съвета на Европейски Съюз показаха за фашистки партии в българския парламент. За цитираното изявление беше наказан за ксенофобия и език на омразата от български съд. После беше тупането по гърдите след позорното му държание на границата с стара жена, смесвайки понятия и представяйки за национализъм едно брутално, нечовешко държание. После беше заплашването на публицисти посредством формалния уебсайт на Министерски съвет и ред сходни дейности и думи ", съобщи Карадайъ. Според придвижването казусът не е единствено политически, само че и честен, както и цивилизационен.

"Ничии извинения не правят работа. Цинизмът на ръководещите не може да компенсира незнанието и неумението да ръководят ", сподели още водачът на Движение за права и свободи. Карадайъ очерта няколко разновидността - или Симеонов си отива, или си отива цялото държавно управление, или позорът е за цялата страна. От Движение за права и свободи се заканиха, че в случай че Валери Симеонов не си отиде, ще подхващат последващи политически дейности, "за да защитят демокрацията ".

От Българска социалистическа партия обявиха, че изпълнителната власт е изцяло блокирана и не е в положение да извършва функционалностите си. Социалистите приканиха за нови избори и промяна на модела на ръководство. "Неубедително е казаното от ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че проблемите в обединението са личностни. Те са изначално заложени ", уточни групата на социалистите.

"Воля " на Веселин Марешки изиска и оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов. Марешки съобщи, че не желае постове в държавното управление.

В отговор от "Обединени патриоти " споделиха, че аптечният необут е прочел по-малко книги, в сравнение с Каракачанов е написал.

Очаквайте детайлности

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР