С 6 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала завърши

...
С 6 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала завърши
Коментари Харесай

6 пъти "Мила Родино" на Световната купа по художествена гимнастика в София!

С 6 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала приключи присъединяване на българките на Световната купа по художествена гимнастика в София!

Състезанието се организира при строги противоепидемични ограничения и без аудитория по трибуните. То е първо от този сан от 2019 година насам, защото през предходната година всички Световни купи бяха анулирани поради пандемията.

Големият победител в София без подозрение е ансамбълът на България. Момичетата на Весела Димитрова - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, реализираха рекордна оценка от 44,150 точки за съчетанието с 5 топки още в петък (26 март).

Снимка: Ладислав Цветков

На идващия ден те показаха обновената си комбинация с обръчи и бухалки за първи път. Така заслужиха златния орден в многобоя.

Снимка: Ладислав Цветков

В неделя (28 март) девойките се оправиха и без неточност на финалите на обособените уреди. Те завоюваха нови два златни медала!

В самостоятелната конкуренция България беше показана от Боряна Калейн и Катрин Тасева!

Боряна остана втора в многобоя, отстъпвайки на европейската шампионка от 2020 година Линой Ашрам от Израел. На финалите на обособените уреди обаче се " реваншира " и се окичи с 3 златни оценки (, и ), както и с.

Снимка: Ладислав Цветков

Катрин Тасева съумя да играе, макар травмата. След петото място в многобоя, тя съумя да завоюва бронз за съчетанието си с бухалки.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР