С 350-метров тиквеник-рекордьор Севлиево посрещна празника на града Шеф Андре

...
С 350-метров тиквеник-рекордьор Севлиево посрещна празника на града Шеф Андре
Коментари Харесай

С 350-метров тиквеник-рекордьор Севлиево посрещна празника на града

С 350-метров тиквеник-рекордьор Севлиево посрещна празника на града Шеф Андре Токев сподели гурме от тиква, а дружно с сътрудниците си Мария Озтюрк, Ради Стамболов и Боби Екзархов наградиха най-хубавите кулинари.

С 350-метров тиквеник Севлиево посрещна празника на града, който всяка година се празнува точно на Петковден.

На 14 октомври градът се трансформира в столица на тиквата, а в продължение на седмица Севлиево е сцена за разнообразни начинания, свързани с емблематичния за региона плод.

Той сподели гурме от тиква, а дружно с сътрудниците си Мария Озтюрк, Ради Стамболов и Боби Екзархов наградиха най-хубавите кулинари от страната.

По традиция за празника на Севлиево локалните кулинари и ресторантьори сплотяват старания, с цел да зарадват гостите и жителите на общината с най-вкусния тиквеник у нас.

Тази година с безплатен труд и дарени от тях артикули те съумяха да почерпят всички посетители на тиквения празник.

За направата на изкушаващия десерт са употребявани 200 кг тикви, 80 кг кори „ Фамилия “, 80.00, 25 кг орехи, 30 кг захар, 35 л олио, 0,55 кг канела, 0,25 кг ванилия и 15 кг пудра захар.

Продуктите за направа на тиквеника са предоставени безплатно от компаниите: Общински пазари „ Севлиево “, „ Илкол “ – Севлиево, Ядки „ Детелина “ – Севлиево, „ Булкарто “ – Габрово, Магазини „ 2+2 “ – Севлиево.

като в работата се включиха екипите на заведенията за хранене: „ Хелиос “, „ Севлиево Плаза “, „ Одеса “ и Парти зона „ Кулинар “. Десертът бе изпечен в пекарни „ Симид 92 “ – Севлиево.

Специално присъединяване в тиквеното шоу тази година взеха топ готвачите – Андре Токев Мария Озтюрк, Ради Самболов и Боби Екзархиев.

Четиримата бяха жури на специфичния конкурс – кулинарна конкуренция и галерия „ Тиквени изкушения “.

Топ готвачите показаха мощното усещане, което им е направил град Севелиево и неговите поданици. „ Това е един превъзходен град. Пожелавам на севлиевци да са все по този начин слънчеви и положителни. Виждам, че сте доста работливи “, безапелационен бе началник Боби Екзархов. Мнението му поддържа и началник Ради Стамболов: „ Това е едно луксозно място, един свръхестествен конкурс.

Не знам дали в 12 часа ще се трансформира в тиква, само че хапнах тиква още веднъж и сигурно, в случай че ме поканят другата година, отново ще дойда.

Искам да пожелая на севлиевци да са все по този начин положителни. Има един доста необикновен заряд – вие сте въодушевени и сте мечтатели. Това, което вършиме за града, е доста впечатляващи “.

„ Не ни стигна времето да опитаме всички луксозни неща от тиква. Много сме впечатлени. Опитахме вкусни неща на международно равнище. Хората тук са извънредно топли, сърдечни, като че ли се познаваме от години.

Традиционната галерия на лакомства, приготвени от тиква, тази година още веднъж е в два раздела – за фенове и за експерти.

За всяка от категориите бяха връчени по три награди в двата раздела, а спечелилите ще получат и парична награда: I – 200 лева, II – 100 лева, III – 50 лева Експонатите бяха оценени в пет категории: І – Баница с тиква (тиквеник) ІІ – Печена тиква ІІI – Други десерти от тиква ІV – Нетрадиционни ястия и питиета от тиква (салати, туршии, супи, предястия, съществени ястия, сокове и др.) V – Карвинг

В рамките на празничния ден Севлиево посрещна и пътуващ фестивал „ Улицата “, който разкрива хубостта на уличните изкуства и майсторства пред всички посетители на града.

С танци и песни програмата продължи с XI Национален събор на групи за български хора „ Северняшки гайтани “, а по-късно вечерта обичаният на дребни и огромни артист и артист Владо Михайлов и неговата тайфа ще забият на площад „ Свобода “ пред общината в Севлиево.

В града продължава и обичайният Есенен панаир на производители и занаятчии от цялата страна, на сцената на който от 20.30 часа ще излезе певицата Малина.

Празничните дни не престават и на 15 октомври, когато изненадите за гостите и жителите на Севлиево не престават.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР