С 22 гласа за и 8 против съветниците гласуваха Община

...
С 22 гласа за и 8 против съветниците гласуваха Община
Коментари Харесай

Кюстендил тегли 8,5 млн. лева заем зарад санкции от МОСВ

С 22 гласа " за " и 8 " срещу " съветниците гласоподаваха Община Кюстендил да изтегли заем от 8,5 благ. лв., с цел да се платят наказания по Закона за ръководство на отпадъците, наложени от Министерство на околната среда и водите, откакто общината няма хранилище за разполагане и отнасяне на боклука. Санкцията би трябвало да се заплати до края на септември.

От общинската администрация не крият, че има сериозен проблем с депонирането на отпадъците. Проектът за районно хранилище, където да се карат отпадъците на 6 общини - Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Невестино и Трекляно - от 8 години не започва поради митингите на жителите на с. Дрежман, където е предназначен теренът. 

Край с. Радловци се построява сепарираща апаратура, която ще бъде пусната до края на годината и там ще се третират и обработват отпадъците. В селото обаче се заканват с митинги, че боклуци се карат на нерегламентирано бунище, което е на повърхност към този момент към 10 декара. 

Оказва се, че боклуци се транспортират и с контракт със софийска компания, съветникът Атанас Гергинов

" Имало контракт с компания за транспортиране на боклука. През 2020 - 300 тона, през 2021 - 350 и в този момент, при започване на годината - 84 тона ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР