С 11 млн. лв. актуализираха бюджета на Община Видин за

...
С 11 млн. лв. актуализираха бюджета на Община Видин за
Коментари Харесай

С 11 млн. лв. актуализираха бюджета на Община Видин за 2021 г.

С 11 млн. лева актуализираха бюджета на Община Видин за 2021 година, оповестиха от Общината.

Актуализацията беше призната на извършеното през днешния ден съвещание на Общински съвет - Видин. Бюджетът на Община Видин за 2021 година в началото е бил в размер на 52 714 498 лева, обновеният бюджет е 63 788 478 лева

Увеличението с 11 млн. лева се дължи главно на постъпилите средства за осъществяване на избори, както и по стратегии и планове, спомагателните бюджетни средства от страната за застраховане активността на учебните заведения и на превозвачите, получените целеви средства за понижаване последствията от пандемията от COVID-19, за разкопките в антична " Рациария " и други.

Това изясни на съветниците Цветомира Илиева, заместник-кмет по финансово-стопанска активност, бюджет и икономическо развиване. Общинският съвет утвърди и смяна на наредбата за установяване на размера на локалните налози.

Така се актуализира размерът на налози, които не са променяни от 2008 година, като и след корекцията данъчните ставки във Видин се резервират по-ниски от тези в доста други по-малки градове.

Очакваният краен резултат от тези промени е увеличение на постъпленията от лични доходи на Община Видин, което ще даде опция за обособяване на повече средства за благоустрояване на обитаемоте места.

На днешното съвещание още веднъж не беше призната препоръчаната план-сметка за 2022 година за осъществяване от Община Видин на услугите по събирането, превозването и третирането на битовите боклуци и за поддръжка на чистотата в териториите за публично прилагане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР