С 1 лв. субсидия умишлено се пуска бизнесът в политическия

...
С 1 лв. субсидия умишлено се пуска бизнесът в политическия
Коментари Харесай

БСП: Умишлено се пуска бизнесът в политическия живот

С 1 лева дотация съзнателно се пуска бизнесът в политическия живот - за пръв път ще се одобри закон, против който са всички парламентарни партии. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата за понижаване на партийната дотация от 11 лева на 1 лева за фактически получен глас, съобщи Фокус. 

Нинова прикани това да да се реши въпросът с намаляването на дотациите. " Можем да го създадем - има решение, стига да има разсъдък. Ако няма, вие приемате това, което желаете, и политическият живот отива в извънредно неприятна посока ", сподели още Нинова.
 „ В тази зала са одобрявани доста закони. Поне откогато аз съм в Народното събрание, ми се коства, че за пръв път в залата се разсъждава, дебатира и ще се одобри закон, против който са всички парламентарни партии “, разясни Нинов.

 „ Вижте си позициите и разберете, че всички парламентарно показани партии се изрекоха срещу намаляването на дотацията от 11 лева Това е казус в българския парламент. Защо тогава този закон ще бъде признат? Никой не го желае, я ще мине. Обяснението е " тъй като народът го желае ". Уважаеми сътрудници, позволете да изразя мнението, че не ви имам вяра. Не ви е това претекстът. Защото близо 2 млн. българи желаят да им бъдат преизчислени пенсиите “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
 „ Всички сътрудници от ГЕРБ през днешния ден опровергахте господин Борисов, наподобява аз съм единствената, която ще го цитира и поддържа. Зададохте въпроси, че олигарсите ще ръководят партиите. Кой го е споделил? Бойко Борисов и аз го поддържам “, сподели още Нинова.
 „ Събрали сме се тук да градим страна, да поддържаме правов, парламентарен ред. А какво вършим - надцакваме се по популизъм. Признавате, че бизнесът ще превземе партиите и все пак ще го извършите. Явно не е, тъй като народът го желае. В други случаи не се преценявате с народа. Може би, тъй като съзнателно желаете да пуснете бизнеса в политическия живот. Тук ще ви посочи едно несъгласие. Само преди два месеца обяснявахте на нас и на българския народ, че би трябвало да се опростят отговорностите на Мюфтийството и да им се спре външното финансиране. С кои причини през днешния ден отваряте външното финансиране за партиите и няма ли да бъде това въздействие на непознати ползи в България през най-високата класа – политическата, която взима решения, която би трябвало да подсигурява суверенитета? Не си слушате премиера и това е “, добави Корнелия Нинова.

 „ Част съм от този развой към този момент три години. Първо беше морковът – влезте с нас в ръководството и вземете постове и пари. Отказахме ви. Второ беше тоягата - пердах, клюки и обиди. И тогава не успяхте да смачкате опозицията. Сега сте решили с финансово наказване да унищожите опозицията. Големият въпрос не е за Българска социалистическа партия. Днес Българска социалистическа партия е съпротива, на следващия ден ще сте вие. Въпросът е, че пипате устоите на държавността, на правовата страна и на Конституцията “, сподели още Нинова. По думите ѝ с това няма да се реши най-важният въпрос – задкулисието и паралелната страна, които се усилват с тези промени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР