С 1,5 млрд. евро ще се свие бизнесът на българските

...
С 1,5 млрд. евро ще се свие бизнесът на българските
Коментари Харесай

С 1,5 млрд. евро се свива бизнесът на превозвачите

С 1,5 милиарда евро ще се свие бизнесът на българските компании за интернационалните товарни транспорти до 2023 година, в случай че пакетът " Мобилност " бъде одобри в цялостния му размер. Това демонстрира оценка на KPMG на резултата от готвените промени. Преговорите по пакета сега вървят сред Европейска комисия, европарламента и Съвета на Европейски Съюз, сподели през вчерашния ден министърът на превоза Росен Желязков.

В момента секторът е оценен на над 2,8 милиарда евро, или 6% от Брутният вътрешен продукт, в случай че измененията бъдат признати, той се свива на 1,3 милиарда Очаква се прекратените или релокираните бизнеси да са над 1 милиарда евро, или компании, които държат 36% от камионите, ще преустановят или ще реалокират бизнеса си п`о в центъра на Европа.

Със 155 млн. евро ще се усилят заплащанията за гориво, поради условието за връщането на камионите на 4 седмици празни в страната, в която са регистрирани. 53% от българските камиони, които правят транспорти в страните в Европейски Съюз, ще се връщат празни, а това ще усили излъчванията въглероден двуокис с 88,5 т, което е 3% растеж на излъчванията от транспортни средства на фирмите за интернационалните транспорти. Разходите за хотел са изчислени на 119 млн. евро, а за паркинг за камионите - на 24 млн. евро. Пропуснатите изгоди са изчислени на 509 млн.

14 000 чиновници на транспортни компании ще бъдат наранени от измененията. Статистиката демонстрира, че към 12 700 компании от България дават сухопътен интернационален превоз. 75 на 100 от тях са с до 5 камиона, т.е. дребни компании. Заетите в бранша са 42 500 с към 1750 евро междинна заплата. Общо 25 800 са българските камиони, които са оперирали в Европа през 2018 година и тяхната междинна възраст е 3 година, за разлика от тези в Европа, които са приблизително на 11 година, показаха анализаторите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР