Рядка проява на икакомислие в Далечния изток на Русия -

...
Рядка проява на икакомислие в Далечния изток на Русия -
Коментари Харесай

Прецедент: Комунисти протестират срещу войната на Путин

Рядка демонстрация на икакомислие в Далечния изток на Русия - комунисти стачкуват против войната на Владимир Путин в Украйна и го приканват да я спре.

Комунистическите депутати в районен съвет са апелирали към президента на Руската федерация да прекрати войната в Украйна,, оповестява " Файненшъл таймс ".

Леонид Васюкевич е декларирал на съвещание на локалния парламент в Приморския край, че депутатската група упорства за " неотложно евакуиране " на съветските войски от Украйна.

" Даваме си смета, че в случай че страната ни не спре тази военна интервенция, ще има повече сираци ", е споделил Васюкевич, четейки изказване, което съгласно него са подписали няколко други представители на Комунистическата партия.

" По време на военната интервенция хората стават инвалиди, младежи, които биха могли да донесат огромна изгода за страната ни ", е добавил той.

Местна медсия оповестява, че това изявление е смутило районния парламент. Микрофонът на Васюкевич бил изключен, направени са опити да го спрат да приказва.

Губернаторът на Приморския край също се опитал да прекъсне речта на оратора и изискал той и още един народен представител да бъдат отстранени от Народното събрание.

Мнозинството от депутатите тогава са дали своят вот да лишават правото на двамата " дисиденти " да приказват от парламентарната естрада. Представител на комунистите е споделил, че те не се изказвали от името на партията, а в персонално качество.

Спорът демонстрира теченията на опълчване на войната, които съществуват в съветската политическа система, разяснява " Файненшъл таймс ". Въпреки че комунистите са опозиционна партия, те се считат за част от откритата политическа власт в страната, отбелязва изданието.

За разлика от придвижването, водено от политическия пандизчия Алексей Навални, което беше оповестено за " екстремистко " и насила да се разпусне, комунистите имат право да се борят против ръководещата партия на Путин " Единна Русия " за места в законодателните събрания в Москва в цялата страна. Дългогодишният водач на съветските комунисти Генадий Зюганов поддържа нахлуването в Украйна, напомни " Файненшъл таймс ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР