Рядка илюстрация, нарисувана и оцветена от белгийския художник Ерже –

...
Рядка илюстрация, нарисувана и оцветена от белгийския художник Ерже –
Коментари Харесай

Над 600 хиляди за рядка илюстрация на Ерже


Рядка илюстрация, нарисувана и оцветена от белгийския художник Ерже – бащата на героя Тентен (Tintin), бе продадена в четвъртък за повече от 600 хиляди евро на търг на "Кристис" (Christie's) в Париж.

Предварителната оценка бе сред 500 000 и 600 000 евро, акварелът получи 629 000 евро (включително таксите).

По-добре е, в сравнение с през ноември 2017 година, когато сходна работа бе продадена за 505 хиляди евро на търг в Artcurial, само че по-малко, в сравнение с през ноември 2015 година, когато друга работа на Ерже бе продадена за 770 600 евро.

Акварелът продаден в четвъртък е направена за корицата на „ Пти Вентием “ (Petit Vingtième) и е оповестена на 22 юни 1939 година.

„ Приключенията на Тентен “ е комиксова поредност от 24 албума, основана от Жорж Реми, по-популярен с артистичното си име Ерже. Поредицата е измежду най-известните европейски комикси от XX век, преведена на над 100 езика и приспособена за радио, телевизия, спектакъл и кино.

Действието на поредицата се развива в реалистично пресъздадения XX век. Главен воин в историите е младият белгийски кореспондент и авантюрист Тентен.

Ерже основава поредност с чист и експресивен жанр, наименуван "ясна линия". Историите се преплитат с по-сложен комизъм, в който се открива политическа ирония и културни препратки. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР