Руснаците увеличиха покупките си на скъпи стоки, на фона на

...
Руснаците увеличиха покупките си на скъпи стоки, на фона на
Коментари Харесай

На фона на пандемията, руснаците увеличиха покупките на скъпи стоки

Руснаците усилиха покупките си на скъпи артикули, на фона на пандемията и инфлацията в страната. За деветте месеца на 2021 година са продадени с 37,5% повече часовници, в сравнение с през същия интервал на 2020 година, при мобилните телефони нарастването е с 27,9%. Покупките на бижута в Русия за интервала януари-септември са нарастнали с 26,6%, а на коли - с 24,8%.

Това заяви РБК, базирайки се на мониторинга на социално-икономическата обстановка в Русия, оповестен от Росстат. Отбелязва се, че наклонността за повишаване на покупките на техника и бижута е почнала от предходната година. Обемите на продажбите на тези категории артикули нарастват даже на фона на спада като цяло на продажбите на дребно по време на интервали на разнообразни ограничавания поради пандемията.

В съпоставяне с първите 9 месеца на 2019 година, в този момент руснаците са закупили с над един и половина пъти повече часовници и смарт телефони, както и компютри. Впрочем, нарасналото търсене на компютри частично може да се изясни с прекосяването към отдалечен режим на работа от доста компании. Продажбите на коли също демонстрираха повишаване по отношение на предпандемичния интервал, като растежът е с над 25%. По данни от РБК, продажбите на дребно на телефони, компютри, перални, коли, бижута, образуват над 11% от всички продажби на дребно.

Експерти разясняват, че на фона на нарасналото търсене на първокласни артикули като скъпо съоръжение и бижута, при огромна част от популацията се регистрира " пестене " от ежедневни хранителни артикули. По съпоставими цени, продажбите на пилешко месо, яйца, сол, брашно, тестени произведения, са намалели с 2-5% по отношение на предходната година.
 Повишава се настройката на българите да дават пари за дълготрайни покупки
Повишава се настройката на българите да дават пари за дълготрайни покупки

Доверие на потребителите нараства, което се дължи напълно на градското население

Като цяло оборотът на дребно за деветте месеца на 2021 година нараства с 8,4% в действително изражение, по отношение на същия интервал на предходната година.

По данни на Росстат, през 2020 година приходите на семействата в Русия са се свили с 3% по отношение на миналата година. За интервала януари-септември 2021 година обаче, приходите на популацията са нарастнали на годишна база с 8,1%, с което надвишават равнището и от 2019 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР