Руснаци излязоха на протест шред Руския културно-информационен център в София

...
Руснаци излязоха на протест шред Руския културно-информационен център в София
Коментари Харесай

Протест в София под надслов: Аз съм от Русия и обичам Украйна

Руснаци излязоха на митинг шред Руския културно-информационен център в София против войната в Украйна.

„ Аз съм рускиня, само че съм срещу Путин. Моля ви не оставяйте безразлични. "

Това гласеше надпис върху афиш с ръчно изрисуван гълъб с цветовете на украинското знаме, с който се разхождаше сама храбро на всички места документалистката Анна Стоева от предходната седмица. С днешна дата тя въодушеви съидейници, които последваха образеца й. Докато преди дни застана сама пред Руския културен център, през днешния ден тя се трансформира в образец за други хора, които излязоха на улицата с нея в символ на съпричастност към протичащото се в.

" Днес сме четири пъти повече ", споделя Анна. Анна е рускиня, която преди дни застана сама пред Руския културен център.
Posted by on
Няколко десетки руснаци, които живеят в България, участваха в акцията. С лозунги на съветски и британски те приканиха: " Не оставайте безразлични ", както и " Аз съм от Русия. Аз съм срещу Путин. "

Въпреки че митингът е бил кротичък, пред Руския културен център са били изпратени служители на реда. Ние обаче можем да кажем нещо надалеч по-важно - смелата Анна към този момент не е сама в една изключително значима борба - тази против безразличието.

Довечера ще се организира шествие, проведено от феминистки организации, което е против войната. Началният час е 18.00 часа пред Съдебна палата в София, а можете да откриете детайлности.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР