Руснакът Даниил Медведев се класира за третия кръг на Откритото

...
Руснакът Даниил Медведев се класира за третия кръг на Откритото
Коментари Харесай

Медведев безгрешен по пътя към третия кръг в Австралия

Руснакът Даниил Медведев се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Бившият лидер в международната класация и финалист от миналогодишното издание на шампионата се оправи със 7:5, 6:2, 6:2 с представителя на домакините Джон Милман. Двубоят продължи 2 часа и 20 минути, като съвсем половината от това време бе за първия сет, който бе единственият с конспирация.

В него Медведев и Милман съумяха по три пъти да завоюват подаването на съперника в първите 10 гейма на мача. Поставеният под номер 7 в схемата Медведев обаче съумя да осъществя и четвърти пробив за 6:5, с което да получи втора опция да сервира за спечелването на откриващия сет, от която той се възползва.

В идващите два сета Милман, който сега е на 140-о място в международната класация, не бе в положение да окаже сериозна опозиция на някогашния първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати и съумя да измъкне общо единствено четири гейма.

В идващия кръг Медведев ще чака спечелилия от мача сред американеца Себастиан Корда и японеца Йосуке Уатануки.

Победа над представител на домакините реализира и различен руснак - Карен Хачанов. Олимпийският вицешампион се наложи с 6:4, 5:7, 6:4, 6:2 над Джейсън Кублър.

Поставеният под номер 18 Хачанов стартира мача с пробив, който му обезпечи спечелването на първия сет. Във втория руснакът още веднъж имаше брейк задатък, само че австралиецът Кублър съумя да завоюва четири следващи гейма в края и да изравни сетовете.

Кублър успяваше да поддържа играта равностойна до 4:4 гейма в третия сет, само че тогава позволи пробив, от който не съумя да се съвземе до края на мача. В идващия кръг Хачанов ще срещне американеца Франсис Тиафо, против когато има две победи в два мача, само че и двата на " Уимбълдън ".

Към третия кръг продължава и номер 31 в схемата Йошихито Нишиока. Японецът преодоля чеха Далибор Свърчина след 6:3, 6:4, 6:2. В идващия кръг Нишиока ще срещне японеца Макензи МакДоналд, който по-рано през днешния ден в профил първенеца и номер 1 в схемата Рафаел Надал в три сета.

Испанецът Роберто Баутиста-Агут, който е номер 24 в схемата, пък се класира за втория кръг, откакто доигра мача си с португалеца Жоао Соуса. Баутиста-Агут завоюва с 6:3, 6:2, 6:2 и в утрешния ден ще срещне американския квалификант Брендън Холт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР