Руското външно министерство заяви, че решението на САЩ за създаване

...
Руското външно министерство заяви, че решението на САЩ за създаване
Коментари Харесай

Москва: САЩ държат нефтени находища в Сирия незаконно

Руското външно министерство съобщи, че решението на Съединени американски щати за основаване на военни бази в Сирия за " охраняване " на нефтени залежи е нелегитимно, защото това нарушава интернационалното законодателство, заяви БГНЕС.

" Всякакви дейности, които имат за цел да засилят противозаконното военно наличие на Съединени американски щати в Сирия, п ротиворечат на интернационалното право и са неприемливи от наша позиция ", сподели заместник-министърът на външните работи Сергей Вершинин пред кореспонденти.

Американските войски се изтеглиха от няколко области, когато Анкара стартира своята интервенция „ Мирна пролет “ на 9 октомври като атака против терористите от ИД и подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (СДС). 

Президентът Доналд Тръмп заяви обаче предишния месец, че американските военни ще запазят контрола върху нефта в Сирия .

Вашингтон и Европейският съюз разкритикуваха решението за турската интервенция и започнаха наказания против Анкара, само че турското държавно управление продължи интервенцията, с цел да сътвори по този начин наречената безвредна зона наоколо до нейната територия. -->

Кюрдските сили трябваше да се отдръпват от границата сред Сирия и Турция , като по-късно реализираха съглашение с Дамаск, който след това поддържа силите си в северната част на страната.

Кризата се облекчи, откакто съветският президент Владимир Путин и неговият турски сътрудник Реджеп Тайип Ердоган се съгласиха да основат взаимни патрули на границата , а Москва се ангажира и да подсигурява, че ръководените от кюрдските сили войски ще се отдръпват от турската граница.

В същото време Вашингтон и Анкара договориха помирение сред турската войска и кюрдската милиция в района, което след това стана непрекъснато.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР