Руското външно министерство протестира срещу решение на Чехия да екстрадира

...
Руското външно министерство протестира срещу решение на Чехия да екстрадира
Коментари Харесай

Москва недоволна от екстрадицията на руски хакер от Чехия

Руското външно министерство стачкува против решение на Чехия да екстрадира съветския жител Евгений Никулин в САЩ  и разгласи, че това е преднамерена стъпка към утежняването на връзките сред Москва и Прага.

30-годишният Никулин беше задържан на 5 октомври  2016 година в Прага, а един месец по-късно от Москва желаеха той да бъде върнат в страната, където да дава отговор на обвинявания за кражба на към 3400 $ през интернет от 2009 година

„ Приемаме решението на Прага като съзнателна и политически обоснована стъпка, която цели подкопаването на градивните основи на двустранното ни съдействие. “, обявиха от съветското МнВР, като допълниха, че ще подхващат нужните ограничения, с цел да подсигуряват, че правата на Никулин ще бъдат зачетени.

Миналата седмица Никулин бе предаден на Съединени американски щати след решение на чешкия министър на правораздаването Роберт Пеликан.

При първото си явяване във федерален съд Никулин пледира „ почтен “ по обвинявания, че е проникнал в системите на три американски софтуерни компании, измежду които LinkedIn.

От LinkedIn настояват, че хакерската офанзива на Никулин от 2012 година може да е компрометирала персоналните данни на към 100 милиона консуматори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР