Руското външно министерство предупреди Париж, че ако френският президент Еманюел

...
Руското външно министерство предупреди Париж, че ако френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Захарова: Ако Франция изпрати войски в Украйна, те ще станат легитимна цел на руската армия

Руското външно министерство предизвести Париж, че в случай че френският президент Еманюел Макрон изпрати войски в Украйна, те ще станат законна цел за съветската войска, съобщи Ройтерс. 

Макрон провокира спорни реакции през февруари, откакто съобщи, че не може да изключи опцията в бъдеще в Украйна да бъдат ситуирани френски сили.

„ Характерно е, че самият Макрон изяснява тази изразителност с желанието да се сътвори някаква „ стратегическа несигурност “ за Русия. Налага се да го разочароваме  - на нас обстановката ни наподобява повече от избрана. Ако в зоната на спора се появят французи, те неизбежно ще станат цели за съветските въоръжени сили. Париж към този момент разполага с доказателства за това “, сподели Захарова. 

Тя уточни, че напоследък Русия следи увеличение на броя на френските жители измежду убитите на бойното поле в Украйна.

Руското министерство на защитата вчера заяви, че в скоро време ще организира военно обучение, което ще включва отработване на използването на тактически нуклеарни оръжия след появяването на „ закани “ от страна на Франция, Англия и Съединени американски щати, напомня Ройтерс, представен в Българска телеграфна агенция.

Вчера Москва привика на среща френския дипломат, с цел да осъди провокативната съгласно нея политика на Париж във връзка с спора в Украйна, откакто френският президент Еманюел Макрон още веднъж повдигна въпроса за опцията за изпращане на западни войски на бойното поле.

Официален Париж осъди дейностите на съветското Министерство на външните работи. 

" Франция отбелязва, че дипломатическите канали още веднъж се употребяват за манипулиране на информация и заплашване ", се споделя в изказването на ведомството.

Москва още веднъж се пробва да трансферира отговорността, " като се пробва да упрекна западните страни, че заплашват Русия, до момента в който последната води нападателна война в Украйна повече от две години, пренебрегвайки интернационалното право и продължава, изключително посредством хакерски атаки и хибридни дейности, нападателните си маневри, ориентирани към дестабилизиране на европейските страни ", отговори Париж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР