Руското разузнаване смята, че членът на украинска диверсионно-терористична група, гражданинът

...
Руското разузнаване смята, че членът на украинска диверсионно-терористична група, гражданинът
Коментари Харесай

Русия обвинява Украйна за убийството на военния блогър Татарски

Руското разузнаване счита, че " членът на украинска диверсионно-терористична група, жителят на Украйна Юрий Денисов, роден през 1987 година ", посредством услуга за експресна доставка и посредством медиатор е предал на Дария Трепова ,, " взривно устройство, замаскирано под гипсов бюст на самия Татарски , " оповестява Руската работа на Би Би Си.

вследствие на детонация в петербургското кафене Street Food Bar №1 , където се е провеждала негова " креативна вечер ".

На идващия ден, в същия ден съд в Москва я изпрати в следствения арест до 2 юни.

Според съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) Денисов " по напътствие на украинските специфични служби " е дошъл в Русия от Киев през Латвия през февруари 2023 година и е " събрал информация за метода на живот и местата на посещаване " на Татарски. След гърмежа в кафенето на 3 април той е изхвърчал за Турция през Армения.

Михайло Подоляк , консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, отхвърли присъединяване на Украйна в детонацията, която умъртви Татарски, като я назова " вътрешен тероризъм ".

" В Руската федерация стартира... Паяците се изяждат един различен в буркана. Въпросът " Кога вътрешният тероризъм ще стане инструмент на вътрешнополитическа битка? " Беше въпрос на време в страната на завинтените гайки ", написа " Подоляк " в " Туитър ".

" Паяците на Путин ". Times за пукнатините в пирамидата на Кремъл

Убийството по-скоро отразява разцеплението в елита на Путин, брутализацията на вътрешната политика

Руската разследваща работа също по този начин твърди, че Даря Трепова е " направила терористичен акт вследствие на - Волков и Жданов (и двамата са оповестени от съветските управляващи за " задгранични сътрудници, а ФБК за " екстремистка организация " ) да взе участие в подривна активност в Русия " (цитат от РИА Новости " ).

Според тях за съветските управляващи би било доста комфортно да хвърлят спомагателна виновност върху Алексей Навални в навечерието на идния му развой по обвиняване в екстремизъм.
 ISW: Версиите на Русия за убийството на Татарски се множат и разминават
ISW: Версиите на Русия за убийството на Татарски се множат и разминават

Руските управляващи не престават да се борят и с вътрешната опозиция против войната в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР