Руското правосъдие съобщи днес, че след петгодишна съдебна битка Франция

...
Руското правосъдие съобщи днес, че след петгодишна съдебна битка Франция
Коментари Харесай

Франция екстрадира в Русия бивш финансов министър на Московска област

Руското правораздаване заяви през днешния ден, че след петгодишна правосъдна борба Франция е екстрадирала някогашен почитан чиновник, упрекнат в нелегално заграбване на над 400 милиона евро, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Алексей Кузнецов, някогашен министър на финансите на държавното управление на Московска област, беше " екстрадиран в Русия, съпроводен от чиновници на съветските затвори и съветското бюро на Интерпол ", разгласи съветската Генерална прокуратура.

Кузнецов е упрекнат, че сред 2005 и 2008 година е провел закупуването на корпоративни задължения и ги обезпечавал от името на Московска област, с цел да получи заеми, които присвоявал.

Измамата се прави оценка от съветската прокуратура на 14 милиарда рубли, което по обменния курс все още на осъществяване на закононарушенията е било равно на над 400 млн евро. Присвоените пари били изпирани посредством недвижими парцели в чужбина, най-много посредством покупката на два хотела в Куршевел, иззети след това от френското правораздаване.

Кузнецов беше арестуван през юли 2013 година до Сен Тропе с пет паспорта на разнообразни имена. В продължение на пет години той апелира екстрадицията си пред разнообразни френски инстанции.

През януари 2018 година някогашната му брачна половинка Жана Бълок беше наказана задочно на 11 години затвор за отклонение на над 11 милиарда рубли. Тя е американска гражданка, а Съединени американски щати отхвърлиха да я екстрадират.

Кузнецов, който е бил и първи зам.-председател на държавното управление на Московска област, е упрекнат в осъществяване на измами (10 престъпления), нелегално заграбване (3 престъпления) и заверка на имущество, добито вследствие на закононарушения (9 престъпления), показва ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР