Този шофьор обича да се хвали с луксозната си придобивка

...
Този шофьор обича да се хвали с луксозната си придобивка
Коментари Харесай

Шофьор лети със 100 км/ч, а в ръцето му – невръстно бебе / СНИМКИ

Този водач обича да се хвали с първокласната си облага – Mercedes-Benz AMG, само че този път се издъни. В взаимозависимост от спецификациите, цената на Мерцедес-Бенц AMG GT варира – първокласното возило може да бъде закупено за 160 000 лева, както и за 500 000 лева

От чисто любознание се запитахме – с какъв бизнес се купува такава кола в България… В този материал обаче няма да обсъждаме спецификациите, цените на марката и с какъв бизнес би трябвало да се занимаваме, с цел да се сдобием с сходно возило, а ще обсъдим държанието на този водач зад кормилото – дали то е осъзнато и съответно, съгласно нас НЕ.

Както споменахме и първоначално, Нешо Деков обича да се хвали в обществената мрежа Facebook със скъпото си модифицирано возило. Последно мъжът е споделил фрагменти в обществената мрежа, които оставиха възмутени както нас, по този начин и огромна част от потребителите в мрежата. И има за какво.

„ Гръмотевица. Да привиква с същинската марка кола. “, това е описанието, което Деков е прикрепил към фотосите, а на тях виждаме по какъв начин мъжът в ръцете си държи невръстно бебенце, до момента в който кара със 100 километра в час. Забележете – на фотографията се вижда, че водачът не гледа пътя, а детенцето. Въпросните фрагменти станаха вайръл – натрупат доста лайкове и различни коментари.

Дори не желаеме и да си го помислим, само че дали водачът се е замислил какво може да се случи, в случай че се наложи да набие спирачки заради заплаха на пътното платно или в случай че инцидентно загуби ръководство над возилото? Иначе усещане прави, че водачът се е обезопасил с защитен колан.

Мненията на потребителите на Фейсбук: 

И сами се досещате, че реакциите на хората в мрежата са отрицателни – няма по какъв начин да е иначе. Предлагаме Ви да прочетете някои от тях:

„ В ръцете си имаш нещо свещено и за някви тъпи фотоси го рискуваш…Да ти е*а таратайката и манталитета “, гласи коментар на Никола Николов.

„ Извод: Снимай се в,,гръмотевицата “ рискувайки почтено бебе, с цел да стигнеш последно равнище на комплексарщина и дивотия в едно “, написа Мони.

„ Хубаво де, но бебето какво ти търси в ръцете като караш със 100? Мразиш ли го, не е твое ли? Кво? Я се стегни, не се излагай! “, разяснява Антон Тодоров.

„ Пари и да имаш, не могат да ти купят мозък. Наистина не разбирам какъв брой елементарен би трябвало да си, с цел да караш с 100 и да си държиш бебето по едно и също време. Хубава работа, ама… “, написа Георги.

„ Пич, мани таз фотография с 100км/ч с бебе в ръка ще те дават по новините… “, разяснява Дилян. Но даже и Нешо да изтрие фотосите към този момент ги имаме и Ви предлагаме да ги видите.

Какво гласи законът?

Напълно законно е да превозвате детето си на предната ПАСАЖЕРСКА седалка, НО НЕ И БЕБЕТО. Има няколко неща, с които наложително би трябвало да се съобразите! Според Закона за придвижването по пътищата, децата би трябвало да се транспортират в уместно за възрастта им столче за кола до 12-годишна възраст или постигане на 150 см височина. И въпреки всичко децата под 12-годишна възраст, даже и да надвишават тази височина, не могат да се возят на предната седалка без столче. От друга страна, няма столчета за кола за деца над 150 см. Затова, в случай че детето ви е над тази височина, само че още няма навършени 12-години, не може да се вози начело.

Над 90% от хората в България не знаят, че децата би трябвало наложително да се возят в детско столче, до момента в който не доближат височина от 150 см. Данните са от национално изследване, оповестено от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

Според статистика на Министерство на вътрешните работи: Над 60% от децата, потърпевши при пътни произшествия в България, са били пасажери в транспортни средства. Не е известно обаче дали има информация в какъв брой от случаите те са били обезопасени, което в последна сметка е обвързване на родителя или възрастния компаньон, виновен за тях.

Пак по данни на Министерство на вътрешните работи потреблението на защитен колан може да увеличи с 40-60% шанса за оцеляване след евентуално смъртоносна злополука.

От Държавната комисия по сигурност на придвижването напомнят някои обстоятелства, които е потребно всеки родител и водач да знае. При злополука с едвам 50 км/ч дете, което не е обезопасено със специфична система или с колан, ще бъде изхвърлено напред със мощ, от 30 до 60 пъти по-голяма от личното му тегло. Силата ще подмята детето из колата, като наранява него и останалите пасажери. При произшествие детето може да бъде смазано сред тялото на родителя и вътрешността на транспортното средство. Дори и да ползвате колан, силата на инерцията ще изтръгне детето от ръцете ви. Също толкоз рисково е да опашете себе си и детето си по едно и също време с предпазен колан.

Най-безопасният метод за транспорт на деца в автомобил е специфичната детска седалка, съобразена с тежестта на детето. Тя е наложителна по закон.

Снимките:

Компетентните органи следва да се самозесират, а ние продължаваме да следим тематиката.


Инфо: glasnews

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР