СподелиФренският президент Еманюел Макрон обяви разпускане на Националното събрание след

...
СподелиФренският президент Еманюел Макрон обяви разпускане на Националното събрание след
Коментари Харесай

В извънредно обръщение Макрон обяви предсрочни парламентарни избори след европоражението

Сподели

Френският президент Еманюел Макрон разгласи разформироване на Националното заседание след успеха на крайната десница на евроизборите, на които неговата партия „ Ренесанс “ остана надалеч на второ място с двойно по-малък резултат.

„ След няколко минути ще подпиша указа за привикване на парламентарни избори, които ще бъдат създадени на 30 юни за първия тур и на 7 юли за втория “, съобщи президентът в телевизионно послание след оповестяването на резултатите от европейските избори, чийто резултат „ не е добър за партиите, които пазят Европа, в това число тази на президентското болшинство “.

Коалицията, предвождана от неговата партия „ Ренесанс “, получи малко над 15 % от гласовете на тези избори.

Той назова това решение „ мъчно “, само че съобщи, че има религия в сънародниците си, в демокрацията и във Франция. „ Разбрах посланието ви, чух паниките ви и няма да ги оставя без отговор “, съобщи президентът в обръщението, излъчено по водещите френски малките екрани.

Марин Льо Пен, председателката на групата на крайнодясната партия „ Национален общ брой “ в Националното заседание и неофициална лидерка на групировката, приветства решението на Макрон.

„ Французите се произнесоха и тези исторически избори демонстрират, че когато народът гласоподава, народът печели “, съобщи тя.

Нейната партия завоюва евроизборите с 32 % от гласовете съгласно два екзитпола.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР