Руското правителство предложи удължаване до края на годината на капиталовия

...
Руското правителство предложи удължаване до края на годината на капиталовия
Коментари Харесай

Русия удължава капиталовия контрол до края на годината

Руското държавно управление предложи удължение до края на годината на финансовия надзор, които изиска експортьорите да продават по-голямата част от непознатата си валута, съобщи Ройтерс.

Мярката, наложена с декрет на президента Владимир Путин, се е оказала ефикасна, показва държавното управление в своя Телеграм канал. Според указа тя трябваше да бъде в действие до април.

Ограниченията, на които обаче се опълчва централната банка, бяха наложени когато рублата мина прага от 100 за $. След налагането им обаче съветската валута последователно се повиши и през днешния ден се продава даже под 88 за $.

По силата на указа на Путин фирмите експортьори са длъжни да подават не по-малко от 80 на 100 от приходите си в непозната валута в съветски банки, след което до две седмици да продадат най-малко 90 на 100 от тях на вътрешния пазар.

В резултат на препоръчаното удължение на финансовия надзор рублата се повиши в днешната търговия с 0,2 на 100 до едноседмичен връх и се търгува за 87,65 за $. Ръстът й по отношение на еврото е с 0,1 на 100 до 95,72 евро.

В същото време зам.-министърът на финансите на Русия Александър Панкин съобщи, представен от ТАСС, че страните от Общността на незавимите страни (ОНД) би трябвало напълно да преминат към разплащания в национални валути при двустранна търговия.

Той разгласи концепцията си преди среща на представители на страните членки на Оперативно-наблюдателно дело в Минск, на която ще бъде оповестена концепцията за съветското председателство на организацията през 2024 година

По думите му страните от Оперативно-наблюдателно дело би трябвало с общи старания да преодоляват наложените на някои от тях наказания, защото те се отразяват на всички страни от сдружението.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР