Руското правителство обсъжда с едрия бизнес доброволни еднократни вноски в

...
Руското правителство обсъжда с едрия бизнес доброволни еднократни вноски в
Коментари Харесай

В Русия искат доброволни вноски в бюджета от едрия бизнес

Руското държавно управление разисква с едрия бизнес доброволни еднократни вноски в бюджета , сподели пред кореспонденти първият вицепремиер Андрей Белоусов. Той акцентира, че мярката, която се създава, не съставлява нарастване на налозите, предава ТАСС.

По-рано изданието The Bell (признат за задграничен сътрудник в Руската федерация), базирайки се на източници, заяви, че държавното управление е предложило на бизнеса да направи еднократно заплащане към бюджета, което да събере 200-250 милиарда рубли (5-6,3 милиарда лв) , а бизнесът вместо това е предложил увеличение на налога върху приходите с 0,5 % за 2023 г) - до 20,5%. Белоусов не е посочил размера на вноските.

" Доброволна вноска от бизнеса, да, разисква се, еднократна вноска. Факт е, че финансовите резултати за предходната година бяха доста положителни и доста компании, изключително през първото полугодие, за първите три тримесечия, имаха мощни позитивни резултати. Сега тази тематика се разисква, бих споделил по този начин ", сподели Белоусов. " Това не е нарастване на налога. Има налог за свръхпечалбата, има такова разбиране в данъчната процедура като еднократно събиране на налози. Този въпрос се работи сега. Въпросът се създава дружно с бизнеса, като приказваме единствено за принос от огромни компании.

Според предварителната оценка на Министерството на финансите, дефицитът на федералния бюджет през януари 2023 година възлиза на 1,76 трилиона рубли (44 милиарда лв) . Законът за бюджета планува недостиг за 2023 година от 2,93 трилиона рубли (73,2 млрд лв) .
 Руската стопанска система е по-добре от предстоящото, удовлетворен Путин
Руската стопанска система е по-добре от предстоящото, удовлетворен Путин

Тя обаче евентуално се е свила с 2,5% през 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР