Руското посолство у нас направи коментар за българската делегация, начело

...
Руското посолство у нас направи коментар за българската делегация, начело
Коментари Харесай

Руското посолство призова Петков да посети ДНР и ЛНР

Руското посолство у нас н аправи коментар за българската делегация, отпред с премиера Кирил Петков, които са на посещаване в Украйна. И ги посъветва - за повече обективност да поддържат връзка и с формалните лица на Донецката и Луганската Народни Републики.

" Обърнахме внимание на желанието на обособени представители на ръководещата в страната коалиция да посетят Киев за да се убедят персонално, че е належащо да доставят Украйна с летални оръжия. За да получат справедлива информация за протичащите в Украйна събития бихме предложили на представителите на българската делегация да пообщуват също по този начин и с формалните лица на Донецката и Луганската Народни Републики – да научат тяхното виждане на обстановката, да чуят тяхната история за аргументите на спора и отношението на украинската власт към в миналото лично население. Убедена съм, че в случай че българската страна има такова предпочитание, няма да е мъчно да се провежда подобен контакт ", показаха от Руското посолство. 

По мотив разгорещената тем а дали страната ни ще доставя оръжия за украинските въоръжени сили,  от посолството обявиха, че наблюдават деликатно всичко протичащо се. 

" Продължаваме да следим деликатно воденото измежду политически публични кръгове разискване по отношение на възможни доставки на оръжия и екипировка от България на псевдогероите на Украйна. Разчитаме, че формалната София в цялостен размер прави оценка всички отрицателни последствия на такава стъпка за по-нататъшните руско-български връзки ", допълниха от формалното представителството на Русия у нас. 

От посолството разясниха и спрените доставки на газ от Русия за България. На 26 април т.г. „ Газпром износ “ публично осведоми „ Булгаргаз “ за желанието да спре доставките на газ в България заради неизпълнението от българската страна на дължимите от нея заплащания, показаха от там.

" В тази връзка обръщаме внимание върху следното. Въпреки всички вражески стъпки, направени против Русия, нашата страна до момента е оставала благонадежден сътрудник на България. Добросъвестно е изпълнявала отговорностите си по отношение на газа, в това число и обезпечаване на спомагателни размери, когато София имаше потребност от тях и ни молеше за помощ. Да припомня, че за финален път това беше през лятото предходната година ", показаха от посолството и допълниха: " Въпреки това, България се причисли към страните, които са решили да приложат по отношение на Русия способи на прям шантаж и рекет – съветските валутни активи бяха нелегално блокирани, което ни лиши от достъпа до получаваните за газ средства. Тоест в действителност от Русия желаеха да продължава да доставя газ гратис. Така, западните клиенти не са оставили на „ Газпром “ различен излаз, с изключение на да им предложи да продължат да заплащат с рубли за „ синьото гориво “, като се резервира предходната цена и другите условия на настоящите контракти. "

" Новият механизъм на заплащанията за доставения от „ Газпром износ “ газ допуска идващ логаритъм . В „ Газпромбанк “ задгранични купувачи откриват специфични сметки във валута и в рубли. Купувач заплаща за газа с валута. След това „ Газпромбанк “ продава валутата на Московската борса и трансферира рублите на втората сметка на купувача за по-нататъшно извършване на отговорностите към „ Газпром износ “. След това се прави снабдяване на газ. Всъщност, за контрагентите на „ Газпром “ нищо не се трансформира – цената на „ синьото гориво “ остава същата, не се появяват медиатори в тази верига. Специално наблягам, че настоящият от 1 април т.г. нов ред за заплащания е въведен като нужна мярка в отговор на противозаконните наказания против Русия, наложени от редица западни страни, в това число и от България ", допълниха още от посолството. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР