Руското министерство на вътрешните работи призова населението да не участва

...
Руското министерство на вътрешните работи призова населението да не участва
Коментари Харесай

Руската полиция призова хората да не участват в протести в подкрепа на Навални

Руското министерство на вътрешните работи прикани популацията да не взе участие в планувани за тази седмица митинги в поддръжка на намиращия се в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални, чието здраве съществено се утежни по време на негова гладна стачка в пандиза, предава Ройтерс.

" Всякакви нападателни дейности на участници в неразрешени обществени събирания, изключително опити да се провокират конфликти с представители на правоохранителните органи, ще бъдат обсъждани като опасност за публичната сигурност и неотложно пресечени ", уточни министерството.
Кремъл дефинира като провокационни апелите за национални митинги в поддръжка на Навални и съобщи, че не ги приема.

Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, съобщи пред кореспонденти посредством видеоконферентна връзка, че неразрешени манифестации в поддръжка на Навални ще бъдат обсъждани от управляващите като противозаконни.

От обкръжението на съветския опозиционер оповестиха планове да проведат в сряда митинги, за които се надяват да бъдат най-големите в актуалната история на страната. Съединени американски щати предизвестиха Русия, че ще заплати цена, в случай че Навални почине в пандиза.

Песков сподели, че не разполага с никакви сведения за здравословното положение на рецензия на Кремъл. Президентът Владимир Путин не може да предприеме никакви дейности, с цел да следи здравето на съветските пандизчии, означи той.

Четирийсет и четири годишният Навални стартира да отхвърля да приема храна на 31 март в символ на митинг против, по неговите думи, отхвърли на затворническите управляващи да му дават съответни медицински грижи за остра болежка в крайници и гърба.

По-рано през днешния ден управата на наказателната колония, където изтърпва присъдата си Навални, разгласи, че той ще бъде трансфериран в затворническа болница.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР