Руското министерство на вътрешните работи постави Сергей Алексашенко, бивш заместник-управител

...
Руското министерство на вътрешните работи постави Сергей Алексашенко, бивш заместник-управител
Коментари Харесай

Бившият заместник-министър на финансите на Русия е включен в списъка за издирване

Руското министерство на вътрешните работи сложи Сергей Алексашенко, някогашен заместник-управител на Банката на Русия и заместник-министър на финансите, в листата си за търсене, оповестиха съветските държавни осведомителни организации ТАСС и РИА в събота, представена от Ройтерс.
Алексашенко, който подлага на критика войната на Русия в Украйна, живее в заточение в Съединени американски щати, откакто се скара с държавното управление на президента Владимир Путин и към този момент беше избран за " задграничен сътрудник ".
ТАСС заяви, че Алексашенко е прибавен в листата на търсените от вътрешното министерство по неуточнено наказателно обвиняване.
Ройтерс не можа незабавно да получи достъп до цялостната база данни на министерството.
Алексашенко съобщи пред Ройтерс, че вписването му в базата данни не се е трансформирало по никакъв метод през последните пет години.
Руският народен представител Василий Пискарев съобщи тази седмица, че Алексашенко и Сергей Гуриев, професор по стопанска система във френската Sciences Po, са ангажирани с оформянето на глобите против Русия посредством присъединяване си в интернационалната работна група на Станфордския университет за съветските наказания.
Пискарев, който оглавява долната камара на парламентарната комисия за следствие на намесата на непознати страни във вътрешните работи на Русия, упрекна двамата икономисти в държавна измяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР