Руското министерство на външните работи заяви, че САЩ трябва да

...
Руското министерство на външните работи заяви, че САЩ трябва да
Коментари Харесай

Захарова: САЩ трябва да отговорят на въпроси за експлозиите на Северен поток

Руското министерство на външните работи съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да отговорят на въпроси за своята роля в подводните детонации на газопроводите " Северен поток " през септември предходната година, съобщи Ройтерс.

В свои мнения по отношение на оповестена по-рано през днешния ден информация, че Съединени американски щати са забъркани в детонацията, говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова прикани Белия дом да разяснява по този начин показаната информация. Агенция Ройтерс показва, че не е съумяла да удостовери информацията, оповестена в, в която се твърди, че Съединени американски щати и персонално президентът Джо Байдън са организирали и координирали детонациите.

Белият дом съобщи през днешния ден, че оповестената от Хърш информация е " безусловно подправена и цялостна нереалност ".

Москва, без да дава доказателства, неведнъж е заявявала, че Западът е виновен за детонациите, които предишния септември засегнаха тръбопроводите " Северен поток " 1 и 2. Западни публични представители отхвърлят обвиняванията и на собствен ред упрекват Русия за гърмежите.

" Белият дом в този момент би трябвало да разяснява всички тези обстоятелства ", написа Захарова в своя обява в " Телеграм ", в която също по този начин обобщи главните изказвания на Хърш за хипотетичното присъединяване на Съединени американски щати.

Разследващи от Швеция и Дания – в чиито изключителни стопански зони се случиха детонациите – споделиха, че гърмежите са били вследствие на бойкот, само че не показаха коя страна считат за виновна. Москва съобщи, че те " имат нещо за криене " и съзнателно не разрешават на Русия да взе участие в следствието.

Строежът на " Северен поток " 2, който по план щеше да удвои количествата газ, които Русия да може да изпраща непосредствено в Германия, завърши през септември 2021 година, само че газопроводът по този начин и не проработи, откакто Берлин отхвърли да го сертифицира единствено няколко дни преди Москва да изпрати войските си в Украйна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР