Руското министерство на отбраната заяви, че тази нощ противовъздушната отбрана

...
Руското министерство на отбраната заяви, че тази нощ противовъздушната отбрана
Коментари Харесай

Русия пак спряла десант към Крим с три катера

Руското министерство на защитата съобщи, че тази нощ противовъздушната защита е унищожила осем дрона над акваторията на Черно море, наоколо до крайбрежието на Крим.

 

" Киев се опита да нападна с безпилотни летателни апарати обекти на територията на Руската федерация, осем безпилотни летателни апарата са били унищожени наоколо до Крим ", се показва в известието на Министерство на защитата.

 

Освен това от ведомството оповестяват, че в западната част на акваторията на Черно море, североизточно от остров Змейни, самолети към Черноморския флот са унищожили три военни катера с десантни групи на украинската войска. Катерите са били произвеждане на Съединени американски щати - Willard Sea Force и са се приближавали към Крим.

 

Припомняме, че при започване на месеца РФ към този момент заяви, че Руската войска е потопила четири украински бързоходни катера в Черно море от този вид, откакто и в края на август бе обявено за потъването на украинския бързоходен катер Willard Sea Force покрай Змийския остров. Тогава от Киев отхвърлиха да е имало сходен случай и няма жертви измежду персоналния състав.

 

Известно е, че украинските въоръжени сили разполагат с поне 5 скоростни моторни лодки Willard Sea Force 730 и 11М, които им бяха предадени от Съединени американски щати още през 2015 година

 

Още няколко такива лодки Украйна закупи през интервала 2009 - 2010 година от компанията Willard Marine, като част от тях обаче бяха пленени от съветските военни по време на анексията на полуостров Крим.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР