Руското министерство на отбраната съобщи в четвъртък, че неговите сили

...
Руското министерство на отбраната съобщи в четвъртък, че неговите сили
Коментари Харесай

Русия призна за удара по украинска гара, убил 25 души

Руското министерство на защитата заяви в четвъртък, че неговите сили са блъснали боен трен на жп гара Чаплино в Днепропетровска област на Украйна, предава Ройтерс.

Киев твърди, че 25 цивилни са починали при, който съгласно украинските управляващи е бил ориентиран против жилищни региони. Русия всекидневно отхвърля да е атакувала цивилни в така наречен от нея " специфична военна интервенция " в Украйна.

Според заместник-началника на президентската канцелария Кирилo Тимошенко жертвите на съветския обстрел са станали 11-годишно момче, починало под руините на къща, и друго шестгодишно дете, изгоряло до гибел в кола край ж.п. гарата.

Както беше изяснено по-късно от Главната прокуратура на Украйна, вследствие на обстрела на селото и жп гарата са ранени пет деца.

Ройтерс не може да ревизира на този стадий отчетите от бойното поле.

Ужасные кадры из Чаплино, рашисты попали в поезд, 15 погибших …
— Русь Україна (@springuaa)
В ежедневния си брифинг в четвъртък съветското министерство на защитата сподели, че р акета " Искандер " е блъснала боен трен в Чаплино, който е трябвало да достави оръжие на фронтовата линия в региона на Източен Донбас.

Москва също по този начин сподели, че е унищожила осем украински изтребителя при удари против въздушни бази в Полтавска и Днепропетровска области. Това в случай че бъде доказано ще бъде една от най-тежките загуби за военновъздушните сили на Украйна през последните седмици .
 ISW: Русия забавя офанзивата в Украйна, не изпраща московчани на фронта
ISW: Русия забавя офанзивата в Украйна, не изпраща московчани на фронта

Военните цели на Кремъл остават непроменени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР