Руското министерство на отбраната съобщи в четвъртък, че финансирани от

...
Руското министерство на отбраната съобщи в четвъртък, че финансирани от
Коментари Харесай

Какво правят САЩ с коронавируса на прилепи в Украйна? Светът изисква обяснение

Руското министерство на защитата заяви в четвъртък, че финансирани от Съединени американски щати биологични лаборатории в Украйна организират опити с проби от ковид на прилепи.

Няма пушек без огън. Някои деятели на онлайн обществото разясняват, че американците наподобява имат особено желание към правенето на филми на вампирска тема, а прототипът на вампира идва от прилепа. Експериментите на американците с ковид на прилепите имат културен генезис.

В хода на разгорещяващите се полемики за американските биолаборатории в Украйна, Кремъл разкри доказателства, че Съединени американски щати са взели участие в проучвания на биологични оръжия в украински лаборатории. Съобщава се още, че Украйна е унищожила проби от разнообразни патогени. Във вторник Виктория Нуланд, държавен заместник-секретар по политическите въпроси на Съединени американски щати, сподели на чуване в Конгреса, че Украйна разполага със уреди за биологични проучвания и че „ работим с украинците за това по какъв начин да се предотврати попадането на тези проучвателен материали в ръцете на съветските сили. “

Въпреки това, след това Съединени американски щати в действителност отхвърлиха това известие. В сряда прессекретарят на Белия дом Джен Псаки пусна осем поредни туита, в които освен упрекна Русия във подправени изказвания по отношение на американските лаборатории за биологични оръжия в Украйна, само че също упрекна Китай, че поддържа тази агитация. Американската медия Bloomberg разгласява публикация, озаглавена „ Китай натрапва тайна доктрина за американските лаборатории в Украйна “.

Обвинението против Китай пристигна, откакто представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан прикани Съединени американски щати „ да дадат цялостен доклад за своите биологични военни действия вкъщи и в чужбина и това да бъде подложено на интернационална инспекция. “

Противоречивите изказвания на разнообразни американски публични лица единствено направиха още по-съмнително отричането от Съединени американски щати на техните биолаборатории в Украйна. Ли Хайдонг, професор в Института по интернационалните връзки на Китайския университет по външни работи, сподели пред Global Times, че външната политика на Съединени американски щати се образува в разнообразни отдели и че не е извънредно другите отдели да имат разнообразни мнения; точно тези разлики разрешават на хората да узнаят истината за лъжата, която Съединени американски щати се пробват да скрият. Колкото повече Съединени американски щати си опонират, толкоз повече аргументи има светът да ги слага под подозрение.

Американските служители и медии упрекват Китай, че прокарва конспирации, само че точно Съединени американски щати са състезател номер 1 на конспирациите. През 2020 година администрацията на Тръмп и консервативните американски медии изфабрикуваха тайната доктрина за приключване на COVID-19 от китайския институт по вирусология в Ухан. Алармата на теорията за лабораторни течове е неразделна част от цялостната тактика на Съединени американски щати за въздържане на Китай. С разкритието, че финансирани от Съединени американски щати биологични лаборатории в Украйна организират опити с проби от ковид на прилепи, Съединени американски щати дължат пояснение на света.

Остават отговорите на доста въпроси по биолабораториите на Съединени американски щати по света. Международната общественост няма визия дали 336-те отвъдморски биолаборатории на Съединени американски щати, както и лабораториите на нейна територия, като Форт Детрик, дават отговор на Конвенцията за биологични оръжия, доколкото това, което се организира там визира човешката сигурност. Защо през последните две десетилетия американците попречват основаването на механизъм за инспекции според Конвенцията и отхвърлят инспекции в биологичните уреди в Съединени американски щати и в чужбина? Нека не забравяме, че Съединени американски щати са единствената страна в света, която има химически оръжия и заличаване на тези оръжия бе отсрочено два пъти.

Всичко това води до дълбока угриженост на интернационалната общественост. Етикетирането на интернационалната угриженост като дезинформация може да се преглежда единствено като метод Съединени американски щати да отклоняват вниманието и да бягат от отговорност.

Съединени американски щати би трябвало да изяснят своите биоексперименти във и отвън своите граници, да разрешат инспекции и да унищожат складираните химически оръжия допустимо най-скоро.

Превод: доктор Радко Ханджиев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР