Руското министерство на отбраната съобщи, че причина за атаката в

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че причина за атаката в
Коментари Харесай

Русия: Употреба на телефони е довела до удара в Макеевка

Руското министерство на защитата заяви, че причина за офанзивата в Макеевка, е нерегламентирана приложимост на мобилни телефони. В събота украинските сили нанесоха удар в Донецка област, като съгласно Киев жертвите от съветска стана са 400. Тогава Москва призна за 63-ма.

Сега от съветска страна оповестяват, че при разчистването на отломките броят на жертвите се е нараснал до 89 бойци. Загинал е и заместник-командирът на съветския полк. От съветска страна допълват, че военнослужещи са употребявали мобилните си телефони, макар експлицитната възбрана това да се случва на територия, на която украинската войска може да нанесе удар.

Именно посредством претоварването на клетките, украинските сили са открили точните координати, където да нанесат удар. Киев оповестява, че са изстреляни 6 снаряда от реактивната система за залпов огън " Хаймарс ".

По-късно през днешния ден се чака турският президент Реджеп Тайип Ердоган да организира телефонни диалози както с съветския държавен глава Владимир Путин, по този начин и с украинския водач Володимир Зеленски. От началото на войната Анкара се пробва да влезе в ролята на медиатор сред двете враждуващи страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР