Руското министерство на отбраната съобщи, че неговият флагмански крайцер Москва

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че неговият флагмански крайцер Москва
Коментари Харесай

Русия обяви, че контролира Мариупол, Украйна отрича капитулация

Руското министерство на защитата заяви, че неговият флагмански крайцер " Москва " е " съществено развален " след детонация. По-рано украинските управляващи обявиха, че вражеският транспортен съд е бил ударен от украински ракети в Черно море.

Русия разгласи, че е открила цялостен надзор над Мариупол, откакто над 1000 украински бойци са се предали, само че Министерството на защитата на Киев споделя, че няма информация за капитулация.

Украинските войски упорстват, че съпротивата продължава.

Главният прокурор на Международния углавен съд Карим Хан разгласи Украйна за " място на престъпление ".

Русия заяви, че нейният флагман на Черноморския флот - ракетният крайцер " Москва " - е бил съществено развален и екипажът му е евакуиран, откакто пожар провокирал взривяване на муниции. Украински представител съобщи, че корабът е бил ударен от две противокорабни крилати ракети, само че не даде никакви детайлности. " Москва " има екипаж от към 500 души. 

Междувременно съветската телевизия излъчи фрагменти за капитулация в обсаденото пристанище Мариупол, на които се виждат невъоръжени мъже във военни дрехи, които вървят с вдигнати ръце към маскирани бойци. Съветник на украинския президент обаче уточни, че градът не е паднал.

Боевете в Мариупол, който е в руини след шестседмична офанзива, наподобява не престават към индустриалния квартал " Азовстал ". Ако съветските сили завладяват региона, те ще имат цялостен надзор над града.

Русия ускорява войските си за ново нахлуване в региона на Източен Донбас, като приготвя почвата за продължителна борба, която сигурно ще докара до тежки загуби и за двете страни. Кметът на североизточния град Харков, вторият по величина в Украйна, заяви, че бомбардировките през вчерашния ден са се нараснали доста.

В последното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски разяснява и визитата в Буча на основния прокурор на Международния углавен съд Карим Хан, който разгласи Украйна за " място на престъпление ".

Според Зеленски отговорността на съветските военнослужещи за осъществените от тях военни закононарушения е неизбежна и те ще бъдат изправени пред интернационален арбитражен съд.

Президентът също по този начин счита, че войната може да приключи единствено със стратегическа загуба на Русия.

" Благодарен съм на всички наши бранители, които удържат позиции и карат съветските бойци да свикнат с мисълта, че войната може да приключи единствено със стратегическа загуба за Русия рано или късно. Руското управление ще търси действително постигането на мир или страната вечно ще слезе от интернационалната сцена ", сподели Зеленски.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР