Руското министерство на отбраната съобщи, че е разположило мобилни брегови

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че е разположило мобилни брегови
Коментари Харесай

Русия с ново предизвикателство към Япония - разположи ракетни системи на един от Курилските острови

Руското министерство на защитата заяви, че е разположило мобилни брегови ракетни системи на северен остров от Курилския архипелаг – част от стратегически ситуирана островна верига, която се простира сред Япония и съветския полуостров Камчатка, съобщи Ройтерс.

това може да се схване като следващото предизвикателство към Япония, която предявява искания към следените от Русия южни Курилски острови, наричани от Токио Северни територии. Този териториален спор датира от интервала в края на Втората международна война, когато руски войски ги лишават от Япония, напомня Българска телеграфна агенция.

Руските брегови ракетни комплекси " Бастион ", които изстрелват ракети с обхват до 500 километра, бяха ситуирани на остров Парамушир в северната част на Курилския архипелаг, заяви през вчерашния ден съветското военно ведомство.

Бреговите военнослужещи от Тихоокеанския флот ще следят непрекъснато прилежащата акватория и зоните на проливите, се споделя в министерското известие.

Съобщава се също, че на Парамушир е построен боен лагер с условия, позволяващи целогодишно обслужване, настаняване, отдих и изхранване на персоналния състав.

Това разполагане на ракети става една година, откакто Русия дислоцира системи " Бастион " на остров Матуа, в централната част на Курилската верига, уточни министерството в Москва.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР