Електоралните загуби ще са при ПП-ДБ, ако не сторят нещо

...
Електоралните загуби ще са при ПП-ДБ, ако не сторят нещо
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ПП-ДБ биха били в „сладка роля“, ако бъдат опозиция на ГЕРБ и ДПС в новия парламент

Електоралните загуби ще са при ПП-ДБ, в случай че не сторят нещо и не спрат този спад. За това предизвести в ефира на Нова нюз социологът Първан Симеонов.

Ако съумеят да активизират по-мекия електорат, може и да съкратят дистанцията с ГЕРБ, и да си вземат второто място. Ако ли не, ще срещнат доста сериозна конкуренция от Движение за права и свободи и „ Възраждане “. В този ред на мисли изненада би било, в случай че „ Възраждане “ излязат втори, а за какво не и Движение за права и свободи, разяснява той.

Относно националната акция за парламентарните избори Първан Симеонов призна, че от дълго време тези акции минават през кавги.

„ Сглобка или коалиция доста мъчно ще има. Тези, които през днешния ден се рисуват като тикви, пудели и свине, ще би трябвало да вършат коалиция след изборите – сложна работа “, предвижда социологът и добави, че ПП-ДБ биха били в „ сладка роля “, в случай че в новия парламент бъдат съпротива на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

По неговите думи България потъва в обезценяване на всичко – конституционни промени, глобите по „ Магнитски “, самата концепция за избори, тъй като вършим такива през пет минути (...) малко по малко пада престиж след престиж. Това ще ни докара или до цялостен срив на представителството, или до властнически модел. Истината е такава, че ме е боязън за демокрацията, заключи Първан Симеонов.

Симеонов изрази мнение и по тематиката с покушението над премиера на Словакия Роберт Фицо, като той дефинира този обстановка като „ взривоопасна “.

Такива културни войни бяхме привикнали да гледаме в американското общество. Това е доста рисково. За благополучие българското общество е по-балансирано, по-обрано и по-мъдро. Още разгадавам интелигентните хора да не се радикализират. Борейки се с Путин, не трябва да замязваме на него, моли от екрана Симеонов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР