Назначаването на икономист за нов началник на отбраната от руския

...
Назначаването на икономист за нов началник на отбраната от руския
Коментари Харесай

Анализатори: Москва не се готви за мир

Н азначаването на икономист за нов шеф на защитата от съветския президент Владимир Путин е знак, че той се готви скъпоструващата война в Украйна да продължи още по-дълго , считат анализатори.  

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Елизабет Чернев в своя репортаж. 

Неотдавнашните тържества по случай Деня на успеха означиха последния път, когато Сергей Шойгу се появи обществено като министър на защитата на Русия. Три дни по-късно Владимир Путин го в профил от поста и го размени с технократ - икономист, който е бил заместник-министър на Путин. Мнозина го показват като един от архитектите на съпротивата на съветската стопанска система против западните наказания. 

Анализаторите виждат в това знак, че Путин се приготвя за война, която става все по-дълга и скъпа за поддържане. Някои споделят, че съветският водач желае да сложи войната си на постоянна финансова основа за дълъг интервал от време. 

Според оценки на американски публични лица войната в Украйна към този момент е коствала на Русия повече от 200 милиарда $.  

Промените се случват в миг, когато съветските сили стартират нова масирана офанзива в Харковския район в Североизточна Украйна, където съветският напън принуждава украинските войски да се изтеглят и да изтеглят цивилното население. Настъплението е още един знак, че Москва не се готви за мир.  

" Путин се пробва да оползотвори по-добре бюджета за защита. Така че не мисля, че това по някакъв метод значи, че ще има промени, що се отнася до тактиката на Путин в Украйна ", споделя Наталия Сескурия.

Сескурия е създател и изпълнителен шеф на Регионалния институт за проучване на сигурността - изследователска група, основана в Тбилиси  

Путин стартира нов шестгодишен мандат, откакто завоюва преизбирането си. Промените имат за цел да подсигуряват, че неговата скъпоструваща война може да продължи. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР