Руското министерство на отбраната обмисля да забрани използването на съвременни

...
Руското министерство на отбраната обмисля да забрани използването на съвременни
Коментари Харесай

Русия обмисля да забрани смартфоните в армията

Руското министерство на защитата обмисля да забрани потреблението на " модерни средства за клетъчна връзка " на всички равнища във въоръжените сили, в това число във войсковите подразделения и управническите структури.

Това заяви вестник " Комерсант ", който цитира двама източници във въоръжените сили, близки до Генералния щаб. Според изданието информацията е била доказана от човек в управлението на министерствата. Причините могат да се обобщят като " съображения за дискретност ".

Вместо смарт телефони съгласно предлагането могат да се употребяват най-прости модели телефони с копчета, без функционалности като снимане на фотографии или видеоклипове, не подържат геолокация, само че могат да изпращат известия и имат фенерче и тревога като вградена функционалност.

Така съгласно министерството, ръководено от Сергей Шойго, армията може да се оправи със случаите на приключване на информация, в това число в медиите.

" Комерсант " отбелязва, че почитан шеф в Генералния щаб, отговарящ за осведомителната сигурност, е съставил лист на мобилните устройства, чиято приложимост би трябвало да бъде " позволена " и които употребяват съответни протоколи за сигурност. За образец са дадени остарели генерации модели като Samsung GT-E1272 и Alctatel One Touch 1020D.

Възможно е новите ограничения да влязат в действие от първи март.

През последните години в армията постоянно се разискват проблеми с приключването на информация като тези по време на анексията на Крим към Русия, когато фотоси, направени от бойците на полуострова, се появиха в интернет и дадоха на Запада мотив да заприказва за " съветската експанзия ", или по време на офанзивата против авиобаза " Хмеймим " в Сирия.

Така съгласно " Комерсант " военните разчитат, че по-малко информация ще попада в медиите.

По-рано тази седмица " Известия " писа, че на военнослужещи и цивилни в Министерството на защитата се предлага да се откажат от потребление на обществени мрежи, а министерството счита да изиска законови ремонти, които да създадат това наложително.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР