Руското дъщерно дружество на Google на компанията-майка Alphabet Inc е

...
Руското дъщерно дружество на Google на компанията-майка Alphabet Inc е
Коментари Харесай

Руското поделение на Google подаде молба за несъстоятелност



Руското дъщерно сдружение на Гугъл на компанията-майка Alphabet Inc е подало молба за неплатежоспособност, съгласно известие, оповестено в сряда формалния съветски указател " Федресурс ".

Дъщерното сдружение е " подало уведомление за желанието да разгласи неплатежоспособност ", се споделя в информацията, съобщи Ройтерс.

" От 22 март 2022 година сдружението планува личен банкрут и неспособност да извърши паричните си отговорности, исковете да изплати компенсации и (или) възнагражденията на чиновниците, работещи или работили преди този момент по трудов контракт, и (или) задължението да направи наложителни заплащания в избрания период “, се споделя още в информацията, оповестена във " Федресурс ".

Гугъл не отговори незабавно на искане за коментар. Дейвид Снедън, който документът уточни като общоприет шеф на дъщерното сдружение, също не може да бъде открит за комнтар, показва Ройтерс.

Междувременно съветските управляващи задържаха банковата сметка на Гугъл в Русия, което направи невероятно действието на съветския й офис, сподели представител на Гугъл в сряда, откакто съветската дъщерна компания на Гугъл разгласи желанието си да подаде молба за фалит.

" Google Русия " разгласява уведомление за желанието си да подаде молба за фалит ", сподели представителят на компанията.

Във вторник Русия съобщи, че не възнамерява да блокира YouTube на Alphabet, макар многократните закани и санкции, признавайки, че сходен ход евентуално ще пострада съветските консуматори и затова би трябвало да се заобикаля.

Главният изпълнителен шеф на " Ростелеком " Михаил Осеевски съобщи в сряда, че Гугъл работи обикновено в страната, в това число всички нейни сървъри, съобщи организация ТАСС.

Не е ясно дали санкциите, наложени против Гугъл, които включват санкция от 7,2 милиарда рубли (113 милиона долара) през декември за това, което Москва сподели, че е неведнъж незаличаване на наличие, което Русия смята за нелегално, са отговорни за оповестяването на неплатежоспособност.

Приходите на дъщерното сдружение за 2021 година бяха 134,3 милиарда рубли, демонстрира базата данни Spark на съветски компании на организация Интерфакс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР