Руско-украинска война ПолитикаЗеленски: Светът избра да е страничен наблюдател в

...
Руско-украинска война ПолитикаЗеленски: Светът избра да е страничен наблюдател в
Коментари Харесай

„Нямаше друг начин“: Путин обясни нападението над Украйна

Руско-украинска война ПолитикаЗеленски: Светът избра да е непряк наблюдаващ в УкрайнаПолитикаЗащо Русия нахлу в Украйна и какво в действителност желае Путин?
Москва нямаше различен избор, с изключение на да нахлуе в Украйна, с цел да подсигурява сигурността на Русия. Това сподели съветският президент Владимир Путин часове откакто армията му пресече границите на прилежащата страна, която е някогашна руска република.

Случващото се ни остави без избор “, сподели съветският водач по време на среща с представители на бизнеса, добавяйки, че „ нямаме различен метод да продължим “.

Путин също по този начин сподели, че страната му желае да остане част от международната стопанска система и няма проекти да й навреди. Той се срещна с представители на едрия бизнес часове след нахлуването в Украйна и на фона на последвалата серия от наказания на западните страни против Москва. При диалога с тях съветският водач ги прикани да проявят схващане към протичащото се.

Няма да навредим на международната икономическа система, от която сме част “, сподели той и добави, че не желае Русия да бъде изключена от интернационалната икономическа общественост.

„ Струва ми се, че нашите сътрудници би трябвало да схванат това и да не си слагат задачата да ни изтласкват от тази система “, сподели още Путин.

Руският президент изясни, че Москва се е подготвила за сегашната обстановка, като е анализирала рисковете. „ Не можем да предвидим геополитическите опасности “, призна обаче той.

Времетраенето на съветската военна интервенция в Украйна ще бъде несъмнено от президента Владимир Путин според от резултатите и целесъобразността, сподели по-рано на брифинг представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той подсети оповестените от президента цели, с които оправда навлизането в Украйна – „ демилитаризация и денацификация “.
Из речта на Путин преди нашествието
В телевизионното си изказване пред народа и света директно преди нахлуването в Украйна Путин направи ретроспекция на последните 30 години. Той посочи разширението на НАТО на изток и безуспешните опити на следсъветска Русия да се споразумее с Алианса по отношение на правилата на равноправна и неделима сигурност в Европа. Путин обърна внимание и на въздействието на Съединени американски щати в Европа и по света, както и намесата им в спорове в страни като Сърбия, Ирак, Либия, Сирия.

Относно Украйна, Путин взе като насочна точка 2014 година Тогава бе заменена проруската власт, което той дефинира като „ прелом “, последван от „ декоративни изборни процедури “. Своите дейности през последвалите осем години съветският водач назова опити „ да разгадаем обстановката с мирни политически средства “.

Припомняме, че точно през 2014 година Русия организира първата си войнствена стъпка в Украйна и в прорез с интернационалното право анексира полуостров Крим.

Вече споделих, че Русия одобри новата геополитическа действителност след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Отнасяме се с почитание към всички нови постсъветски страни и ще продължим да действаме по този метод. Уважаваме и ще почитаме техния суверенитет, което се потвърждава от помощта, която оказахме на Казахстан, когато той бе изправен пред трагични събития и предизвикателство във връзка с своята държавност и целокупност. Русия обаче не може да се усеща в сигурност, да се развива и да съществува, до момента в който е изправена пред непрекъсната опасност от територията на днешна Украйна “, гласи част от изявлението на Путин.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР