Руско-украинска война ПолитикаМеждународният съд в Хага започна разследване срещу РусияПолитикаРусия

...
Руско-украинска война ПолитикаМеждународният съд в Хага започна разследване срещу РусияПолитикаРусия
Коментари Харесай

Спортистите от Русия и Беларус са изключени от Параолимпиадата

Руско-украинска война ПолитикаМеждународният съд в Хага стартира следствие против РусияПолитикаРусия и Украйна още веднъж ще договарят за мир, само че на нова локация
Руските и беларуските спортисти няма да бъдат позволени на Параолимпийските игри в Пекин, заяви Международният параолимпийски комитет. Санкцията е реалност поради ролята на техните страни във войната в Украйна.

Решението е взето по-малко от 24 часа, откакто комитетът съобщи, че ще разреши на съветски и беларуски спортисти да се състезават, когато Игрите стартират в петък, само че единствено като неутрални спортисти с отстранени цветове, флагове и други национални знаци. Президентът на Международния параолимпийски комитет Андрю Парсънс се стимулира, че това е допустимо най-суровото наказване, планувано в регламента.

Редица спортисти обаче показаха подготвеност да откажат да се състезават против руснаци или беларуси. Така след митинг от редица олимпийски комитети обаче решението беше променено.

На Параолимпийските игри в Пекин трябваше да вземат участие 71 спортисти от Русия и 12 от Беларус.

Санкцията е следващата, която се постанова на съветския спорт. Преди дни такива имаше в тениса, а също така УЕФА и ФИФА също задейства такива.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР