Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заплаши САЩ, че

...
Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заплаши САЩ, че
Коментари Харесай

Русия: Конвои със западно оръжие за Украйна може да се превърнат в мишена на руските сили

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заплаши Съединени американски щати, че конвои със западно оръжия за Украйна може да станат законна цел на съветските въоръжени сили, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

“Предупредихме Съединени американски щати, че доставките на оръжия, които те провеждат от прочут брой страни, са освен рисков ход, а и деяние, което трансформира упоменатите конвои в законни мишени”, съобщи пред съветската телевизия " Първи канал " Рябков, представен от Франс прес.

Той даде като образец мобилните системи за противовъздушна защита и противотанковите ракети, отбелязва Агенция Франс Прес.

Рябков съобщи също, че гаранциите за сигурността, които Москва изиска от Запада, в това число уверението, че Украйна няма да се причисли към НАТО, към този момент не са годни.

" Ситуацията се промени изцяло. Въпросът към този момент не е да се реализиран задачите на нашите ръководители ", съобщи той, имайки поради поисканата от Кремъл " демилитаризация " на Украйна.

Въпреки това Рябков акцентира, че “ако американците са склонни към това, несъмнено, можем да подновим диалога”. Заместник-министърът посочи, че Москва е подготвена да беседва по споразуменията СТАРТ за ограничение на нуклеарните арсенали. “Всичко зависи от Вашонгтон”, съобщи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР