Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко заяви, че Великобритания

...
Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко заяви, че Великобритания
Коментари Харесай

Висш руски дипломат лансира съмнение, че британците са отровили Скрипал

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко съобщи, че Англия може да стои зад отравянето на бившия руски двоен сътрудник Сергей Скрипал, съобщи ТАСС.

„ Има индикации, че това е провокация, ориентирана към усилването на напрежението сред Запада и Москва и възпрепятстване на съдействието в области от общ интерес “, съобщи Грушко пред телевизионния канал „ Русия 24 ".

„ Ситуацията към Брекзит също изигра значима роля, защото английското държавно управление скоро ще би трябвало да вземе някои значими решения. “, добави той.

„ Ситуацията към случая „ Скрипал “ бе „ обърната с главата надолу “, беше основана цяла идеологическа акция, планувана по подобен метод, че да направи естествения и професионален разговор неосъществим. В последна сметка Англия отхвърли да приложи правилата, залегнати в Конвенцията за химическите оръжия. ", разяснява Грушко.

Дипломатът не изключва и опцията НАТО да е възнамерявало отравянето на Сергей Скрипал, с цел да оправдае възходящите разноски за защита.

 „ Мисля, че всичко това е възнамерявало, в това число заради обстоятелството, че в близкото бъдеще НАТО ще би трябвало да изясни къде отиват парите от колосалния им бюджет “, сподели Грушко.

Москва продължава да отхвърля каквото и да е присъединяване в нападението против Скрипал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР