Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко коментира на среща

...
Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко коментира на среща
Коментари Харесай

Русия предупреждава ЕС, че военно-техническата помощ за Украйна няма да остане без последствия

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко разяснява на среща с посланика на Европейски Съюз в Москва Маркус Едерер, че военно-техническата помощ за Киев няма да остане без последици за Европейския съюз . Това се споделя в известие на Министерството на външните работи на Руската федерация, публикувано в сряда и представено от ТАСС.

" Руската страна уточни заплахата от решения на Европейски Съюз в нарушаване на личните им отговорности да дават на Киев военно-техническа помощ, в това число смъртоносни оръжия, и на обособени страни от Европейски Съюз да разрешат присъединяване на наемници във военните дейности в Украйна . Беше очебийно, че сходни стъпки няма да останат без последици ".
 Русия изясни удара край Лвов: елиминиране на непознати наемници
Русия изясни удара край Лвов: елиминиране на непознати наемници

Версията на Игор Конашенков, че там са блъснали и пратка с оръжия

Грушко също по този начин показва на посланика на Европейски Съюз неприемливостта на русофобията и нападателните офанзиви против руснаци в Европа и акцентира значимостта на безвредната работа на съветските дипломатически задачи в Европейски Съюз.

" Особено внимание се обръща на неприемливостта на прояви на открита русофобия и нападателни офанзиви против съветски жители и рускоезични поданици на територията на страните-членки на Европейски Съюз ".

" Беше маркирано смисъла на спазването от всички държави-членки на Европейски Съюз на наредбите на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година за обезпечаване на сигурността и естественото действие на съветските задгранични представителства ".

На срещите на Грушко с посланиците на Гърция, Франция и Полша , които се състояха дружно с визитата на посланика на Европейски Съюз, са наранени и филантропични въпроси в Украйна .
 Путин: Западът не познава Русия, в случай че мисли, че ще отстъпим
Путин: Западът не познава Русия, в случай че мисли, че ще отстъпим

Москва щяла да реализира задачите си в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР