Руският военен кораб Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков,

...
Руският военен кораб Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков,
Коментари Харесай

Русия проведе учение в Норвежко море

Руският боен транспортен съд " Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков ", въоръжен с хиперзвукови крилати ракети, е провел учения в Норвежко море, заяви министерството на защитата на Русия във вторник, представено от Ройтерс.

" Екипажът на фрегатата организира обучение за противовъздушна защита в Норвежко море ", оповестиха от министерството.

Миналата седмица президентът Владимир Путин изпрати фрегатата в Атлантическия океан, въоръжена с ново потомство хиперзвукови крилати ракети, сигнал за Запада, че Русия няма да отстъпи от войната в Украйна.

Поръчан от флота през 2018 година след дълги тествания, " Адмирал Горшков " е първият транспортен съд от новата серия фрегати, предопределени да заменят остарелите разрушители руско произвеждане като основен ударен съставен елемент на съветския флот.

Въоръжен с набор от ракети, корабът е дълъг 130 метра и има екипаж от към 200 души.

През 2019 година той обиколи международните океани на пътешестване от 35 000 морски благи.

Именно фрегатата " Адмирал Горшков " послужи като съществена тестова площадка за най-новата съветска хиперзвукова ракета " Циркон ".

През последните години " Циркон " мина през редица проби, в това число изстрелване по разнообразни на практика цели. Военните оповестиха тестванията за сполучливи и " Циркон " публично влезе в употреба предходната есен.

" Циркон " е предопределен за въоръжение на съветски крайцери, фрегати и подводници и може да се употребява както против противников кораби, по този начин и против наземни цели. Това е една от няколкото хиперзвукови ракети, които Русия е създала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР