Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Западът не спазва

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Западът не спазва
Коментари Харесай

Лавров обвини Запада, че не спазва ангажимента си за улесняване на руския износ на храни

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът не съблюдава обещанието си да помогне на съветския експорт на храни и торове да доближи международните пазари, което повдига евентуални въпроси по отношение на уговорката на Русия към историческото съглашение за зърното, подписано с Украйна.

Лавров съобщи, че Западът не е смекчил глобите, с цел да улесни Русия в изпращането на селскостопанските ѝ артикули в чужбина. Москва преглежда този ангажимент като основна част от съглашението от юли, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, за преустановяване на блокадата на украинския експорт на зърно от южните пристанища на страната и за облекчение на надвисналата международна продоволствена рецесия, заяви " Ройтерс ".

" Нашите западни сътрудници не вършат това, което ни беше дадено от генералния секретар на Организация на обединените нации ", съобщи Лавров на конференция в Москва.  " Те не вземат решения за унищожаване на логистичните наказания, които попречват свободния достъп на съветското зърно и торове до международните пазари. "  Москва твърди, че западните наказания затрудняват организирането на транспорта и застраховката на нейните товари, макар че не са директно ориентирани към износа на храни и торове.

Лавров съобщи, че е в контакт с Организация на обединените нации и оказва напън върху международния орган да подсигурява, че западните страни ще спазят своята част от съглашението за зърното. Споразумението остава единственият забележителен дипломатически пробив в шестмесечната война, стартирана от Русия против Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР